Bogdan Pistol, arogant şi mincinos

miercuri, 26 septembrie 2007

 Nesimţire la maximum

Bogdan Pistol, arogant şi mincinos

La începutul acestei săptămâni am relatat, alături de un săptămânal vâlcean, despre afacerile profitabile ale firmei conduse de Bogdan Pistol, vicepreşedinte al PNL Vâlcea. Autoprezentat drept virtual candidat la Camera Deputaţilor, actual membru al CA al SC Oltchim SA, liderul liberal a reuşit să aibă o cifră de afaceri de aproape 11 miliarde Rol anul trecut. Cu o firmă înfiinţată în anul 2005 şi care în 2006 nu a avut în registrele oficiale nici un salariat. Am menţionat că această cifră de afaceri a fost realizată exclusiv din bani publici. Liberalul obţinea lucrări de construcţie (în special montare de ferestre, uşi şi tocărie tip termopan) apoi alte societăţi comerciale lucrau pentru profitul său.

O afacere politică profitabilă

La jumătatea acestui an societatea Bocris Impex SRL CUI : 17370857 avea deja o cifră de afaceri de peste 12 miliarde lei vechi. Nu am scris nicăieri că a obţinut lucrări prin licitaţii aranjate, trucate sau prin trafic de influenţă, nu am precizat că s-a folosit de numele altor lideri liberali sau patroni cunoscuţi pentru a intra în graţiile unor edili, nu am scris că în unele cazuri tot el a fost cel care a conceput caietele de sarcini pentru licitaţii. Nu l-am calomniat şi nici nu l-am insultat. Am spus doar că s-a îmbogăţit din bani publici. Pentru că la un profit brut de 30 la sută din cifra de afaceri, iar în construcţii de multe ori acest procent poate fi mai mare, a face 3-6 miliarde într-un an jumătate este o performanţă. Mai ales când te-ai lansat cu capital zero sau aproape de zero. Bogdan Pistol a convocat la sediul PNL marţi o conferinţă de presă în care s- justificat pe un ton ironic încercând să pară că este o victimă a unor atacuri de presă. Că este atât de cinstit încât politica l-a sărăcit în loc să-l îmbogăţească. Că nu are nici măcar o garsonieră locuind cu soţia şi copilul la părinţii săi. Are în schimb bani de concedii în străinătate, de o maşină de lux, de haine scumpe, de cârciumi, de deplasări lungi prin ţară şi cazări pentru a-şi păstra imaginea din cadrul TNL. Orator de duzină, cu o oarecare educaţie, speculator al oricăror relaţii personale şi familiale, acest tânăr politician este un actor desăvârşit.

Economia se face când e sacul plin, nu când e gol

Colegii noştri mai puţin experimentaţi din presă chiar i-ar putea plânge de milă. Chiar şi unii dintre ei care-şi permit să stea în gazdă sau chirie deşi obţin sub 1000 de lei lunar venituri. Păi Pistol ar putea oricând să stea cu chirie sau să plătească o rată la o locuinţă. Mai ales că şi soţia sa a avut joburi extrem de bine remunerate. Omul locuieşte cu părinţii pentru că îi este mai comod aşa mai ales că are un copil mic şi pentru că dă bine la imagine. Firma editoare a „Ziarului de Vâlcea” a avut în trei ani o cifră de afaceri de trei ori mai mică decât cea de anul trecut  a firmei junelui liberal. Şi am reuşit să avem 7 salariaţi, să plătim chirie pentru un sediu în zona centrală, să achităm furnizorii de servicii (internet, telefonie fixă şi mobilă, utilităţi, tipografi, transport, distribuţie), să plătim colaboratori, să achităm toate taxele şi impozitele legale şi să achiziţionăm două autoturisme (e drept la care plătim rate) şi o casă în Govora. Am avut de plătit şi mulţi colaboratori , pe convenţii civile dar am reuşit şi să achităm o bursă unui tânăr orfan la o şcoală postliceală, să sponsorizăm mai mulţi elevi din familii cu venituri mici cu rechizite şi să ajutăm periodic trei familii din Râmnic cu mulţi copii şi venituri mici (împreună cu funcţionari din Direcţia de Solidaritate Socială din Prefectură). Poate Bogdan Pistol a ajuns să aibă prea mulţi bani prea repede. Poate este prea imatur să-şi gestioneze eficient profiturile şi risipeşte fără să se gândească că „ pomana” politică şi zilele însorite nu pot continua la nesfârşit. În nici un caz nu era mai bogat înainte de a intra în politică aşa cum lasă să se înţeleagă. Noi ştim totul, dar nu are rost să detaliem când şi cum şi-a cumpărat primele costume bune şi cămăşi de firmă. Dorim doar ca toţi oamenii de afaceri şi politicienii să facă bani mulţi dar cinstiţi, să ofere locuri de muncă şi salarii decente şi să ajute membrii comunităţii care au nevoie de ajutor. Într-un cuvânt să fie oameni.

Nicu Trandafir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe