Tată şi fiu morţi în accident rutier pe Valea Oltului

luni, 13 august 2007

 Tată şi fiu morţi în accident rutier pe Valea Oltului

Un grav accident rutier a avut loc pe 8 august, pe Valea Oltului, în dreptul localităţii Brezoi. Şoferul unui autoturism Toyota a pătruns pe celălalt sens de mers, cel mai probabil din cauza oboselii, şi s-a lovit de un tir, încărcat cu 19 tone de ciment. Conducătorul tirului, un cetăţean bulgar, a intrat cu mastodontul în râul Olt, iar din impactul celor două maşini, şoferul de pe Toyota şi fiiul acesta, în vârstă de doar 11 ani, au murit instantaneu. Celălalt copil al conducătorului auto precum şi soţia acestuia sunt în stare gravă în spital, medicii fiind destul de rezervaţi în ceea ce privesc şansdele de supravieţuire ale micuţului de doar şase ani.

Familia Grancea, din Valea lui Stan, cartier ce aparţine de oraşul Brezoi, se ocupa cu traficul de maşini. Capul familiei, Ion Grancea mergea adesea “dincolo” de unde aducea maşini la mâna a doua pe care le vindea în târgurile din România. Surse din Poliţia Brezoi ne-au spus că bărbatul se întorsese în urmă cu două zile din Olanda şi cel mai probabil, ieri, când s-a întâmplat tragedia, venea de la târg, unde încercase să vândă noua sa maşină achiziţionată. Miercuri, în jurul orei 13,00, când şoferul autoturismului mai avea aproape un kilometru până să ajungă la şoseaua ce duce către Brezoi, în dreptul apeductului, a avut loc tragedia. Din primele cercetări ale poliţiştilor, se pare că şoferul de pe Toyota, prins de oboseala teribilă acumulată în ultimele zile, a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens. “Cel mai probabil a adormit la volan, pentru că altfel nu se explică. Drumul era în aliniament, a intrat pe contrasens, lovindu-se de un tir condus de un cetăţean bulgar, tir care circula regulamentar din sens invers”, ne-a spus insp, de poliţie Gheorghe Constantin.

Copilul de doar şase ani are şanse minime de supravieţuire

Roata din stânga faţă a tirului a lovit autoturismul şi l-a transformat într-un morman de fiare contorsionate. Conducătorul de pe Toyota, Ion Grancea (54 ani), a fost făcut afiş, iar fiul său, Adrian Grancea, de doar 11 ani, aflat pe scaunul dreapta faţă, a murit şi el. Soţia conducătorului auto, Ioana Grancea (49 ani) şi Ion Grancea (7 ani) fiul cel mic, au fost răniţi grav, copilulul fiind transportat la Spitalul dr. Bagdazar din Bucureşti. Pentru care foarte multe politraumatisme, deocamdată, medicii sunt foarte rezervaţi în ceea ce privesc şansele de supravieţuire ale micuţului. Conducătorul mastodontului, bulgarul Nicolai Ivanov Kolev (36 ani) a intrat cu tirul în parapetul pe care l-a făcut arşice, după care s-a oprit cu maşină cu tot în apa Oltului. Din fericire, bulgarul a scăpar teafăr, fără nici o zgârietură, ieşind din cabină ajutat şi câţiva şoferi în trafic. Ing. Eugen Mihăescu, şeful secţiei DN Vâlcea ne-a declarat: “Miercuri circulaţia pe Valea Oltului a fost închisă între orele 13 şi 16,40, iar pentru scoaterea tirului din apă şi degajarea şoselei am avut nevoie de o macara de 16 tone, una de 17 tone, un remorcher şi un încărcător. Operaţiunea de scoatere a tirului din Olt a fost îngreunată deoarece prin locul respectiv trecea o reţea de înaltă tensiune şi a trebuit să nu intrăm în raza de acţiune a firelor electrice, astfel exista pericolul electrocurtătii şi dintr-o tragedie dădeam în alta”. Cozile care s-au format ajungeau până la 12-13 kilometri, mii de maşini blocând Valea Oltului între oraşele Călimăneşti şi Brezoi.

Dorel ├×ÎRCOMNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe