Prefect împroprietărit fără voie

joi, 14 iunie 2007

 „Şi marmota învelea ciocolata în staniol!“

Prefect împroprietărit fără voie

Vineri, la şedinţa organizată de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, pe tema combaterii corupţiei prefectul de Vâlcea, Anuţa Handolescu a făcut o afirmaţie bombă. Aceasta a spus că, deşi nu depusese nici o cerere de retrocedare a dreptului de proprietate, în momentul când a început să analizeze dosarele cu cererile depuse la legea fondului funciar la Instituţia Prefectului şi-a descoperit numele într-un astfel de dosar. “În momentul când am luat dosarele la analizat am observat că pe unul apare numele familiei mele, iar eu nu am făcut de fapt nici o adresă de retrocedare. Asta poate să însemne fie că am noroc chior pentru că sunt eu preşedintele comisiei fondului funciar, fie că vrea cineva să mi-o facă? Acum mă duc să mă desproprietăresc” – a mai spus prefectul.

Greşeală a Primăriei Malaia

Cel mai probabil, confuzia creată în acest caz a început din cauza greşelii funcţionailor de La Primăria Malaia, care nu au analizat aşa cum trebuia un dosar de împroprietărire. Moştenitorii unui cetăţean din Malaia, Ivan Dumitru Handolescu depuseseră astfel o cerere de împroprietărire, printre persoanele menţionate ca moştenitori figurând şi soţul prefectului de Vâlcea. Suprafaţa solicitată este de 5,81 hectare şi se află în punctul Rudăreasa. „Am luat legătura şi cu primarul localităţii, Ion Moga, precum şi cu secretarul Primăriei, acesta din urmă reproşându-mi că nu cunosc moştenitorii familiei sau ce mai am de moştenit. În familia soţului meu există un singur Ivan Dumitru Handolescu, iar acesta are ca moştenitori propriii copii, fără nici o legătură cu noi. Oricum, vina aparţine secretarului Primăriei, care nu a cercetat mai atent dosarul şi a vrut să mă împroprietărească” – a spus prefectul. Anuţa Handolescu este de părere că a fost vorba despre o coincidenţă de nume, deoarece sunt multe personae în zona Malaia cu numele Handolescu. Secretarul Primăriei Malaia, Andrei Ioil a precizat şi el că este vorba de 14 moştenitori, la cererea acestora fiind trecuţi şi fraţii Handolescu. În urma acestui demers, membri Comisiei Judeţene pentru fond funciar au aprobat scoaterea de pe listă a fraţilor Viorica, Romulus şi Mihai Handolescu şi validarea pentru ceilalţi. „S-a produs această încurcătură deoarece ceilalţi moştenitori care au făcut cerere pentru terenul respectiv au trecut în ea şi pe soţul doamnei prefect şi pe fraţii acestuia. Într-adevăr, cei trei nu făcuseră nici un fel de cerere. A rămas ca prefectura să facă verificări, iar poziţia la care erau trecuţi cei trei a rămas nevalidată. Erau trecuţi 14 moştenitori printre care şi cei trei, iar suprafaţa de teren retrocedată era de 5,81 hectare în punctul Rudăreasa“, a spus secretarul comunei Malaia.

Împroprietăriţi peste noapte

Prefectul de Vâlcea, Anuţa Handolescu s-a trezit împroprietărită de Comisia de Fond Funciar din comuna Malaia, peste noapte. Mihai Handolescu, soţul prefectului şi sora acestuia, Viorica Handolescu, dar şi fratele său, Romului Handolescu erau trecuţi la poziţia 38 pe anexa 37, pentru restituire de pădure de pe urma lui Ivan Dumitru Handolescu, care a murit fără moştenitori, în punctul Rudăreasa. Nici măcar nu era vorba însă de o moşternire legitimă, conform prefectului de Vâlcea. Anuţa Handolescu susţine astfel că soţul ei şi cei doi fraţi îl moştenesc în zona Malaia pe Mihail Handolescu. „Pe bunicul lui îl chema într-adevăr Ivan, dar nu şi Dumitru. Soţul meu şi fraţii lui ar mai avea de luat aproape 1.000 de metri pătraţi fiecare, în zona Malaia, dar au zis că nu mai are rost pentru că taxele către stat şi întreţinerea sunt foarte mari “, a mai spus prefectul. Pentru că nu aveau drept la pământul respectiv, soţul, cumnata şi cumnatul prefectului au fost radiaţi de pe listă în şedinţa Comisiei Judeţene de Fond Funciar.

Anda VLAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe