Stolojan şi Flutur îi aşteaptă pe democraţi să refacă Alianţa D.A.

luni, 5 februarie 2007

La Rm. Vâlcea, conducerea PLD a lansat noi atacuri la adresa lui Tăriceanu & Co

Stolojan şi Flutur îi aşteaptă pe democraţi să refacă Alianţa D.A.

ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 3. Vizita la Râmnicu Vâlcea a lui Theodor Stolojan şi a unei bune părţi din conducerea centrală a Partidului Liberal Democrat, de sâmbătă, 3 februarie, a fost probabil cel mai important eveniment politic petrecut la nivelul judeţului nostru de la începutul anului. În faţa unei săli arhipline, Stolojan şi ceilalţi membri ai conducerii PLD nu au ezitat să continue atacul împotriva „oligarhiei” din jurul premierului Călin Popescu Tăriceanu, sau, aşa cum le place pelediştilor să spună, a patrulaterului negru format din PNL, PSD, PRM şi PC.

După un marş prin centrul Râmnicului, Stolojan, însoţit de Gheorghe Flutur, Mona Muscă, Cristian Boureanu, Raluca Turcan şi alţi peledişti de frunte, s-au întâlnit cu membrii de partid şi simpatizanţii în sala Filarmonicii „Ion Dumitrescu”. Nu au lipsit, evident, reprezentanţii PLD Vâlcea, deputatul Petre Ungureanu (preşedinte al filialei) şi Sorin Zamfirescu (vicepreşedinte). După o scurtă prezentare a judeţului Vâlcea, au urmat discursuri relativ scurte pe câteva teme de importanţă naţională. Dacă Theodor Stolojan a vorbit despre pensii, Gheorghe Flutur s-a referit despre agricultură şi restituiri de terenuri. În fine, Mona Muscă a ţinut o mică prelegere pe tema relaţiei dintre cetăţean şi instituţiile statului.
Aşa cum se aştepta toată lumea, nu au lipsit atacurile la adresa lui Tăriceanu. „Asocierea între PNL şi PSD nu mai trebuie să mire pe nimeni. Firul negru care uneşte cele două partide este îmbogăţirea personală prin folosirea banului public. PNL a intrat în comă politică, activând împotriva celor care l-au votat. PNL apelează azi la PSD, PRM şi PC pentru a încerca să se menţină la putere. Pentru că Băsescu s-a opus oligarhiei transpartinice, patrulaterul negru reacţionează solicitând suspendarea preşedintelui. Această intenţie este de un ridicol greu de descris iar PLD va acţiona pe toate căile pentru stoparea sa. Dacă această prostie se va întâmpla, vom merge în toată ţara pentru a mobiliza populaţia să voteze împotriva suspendării”, a spus Stolojan în faţa auditoriului. Acesta a mai spus că a purtat o discuţie telefonică cu Răzvan Ungureanu şi a menţionat că şi-l doreşte alături pe acesta în PLD.

La rândul său, fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a ţinut să spună că pentru el, Râmnicul reprezintă kilometrul 0 al deciziei sale de intrare în PLD. „Pentru mine, kilometrul 0 începe la Rm. Vâlcea în ceea ce priveşte PLD. Îmi amintesc că acum două luni şi jumătate, aici îi spuneam premierului Tăriceanu câteva lucruri în legătură cu excluderile din PNL”, a spus Flutur. Acesta a mai declarat că în acest moment România are nevoie de un plan Marshall iar singura formaţiune politică în stare să-l realizeze este PLD. Flutur a avut de transmis şi un mesaj către Partidul Democrat. „Refondarea Alianţei D.A., cu adevăratul aliat – PLD, trebuie să aibă loc cât mai repede. Trebuie să salvăm electoratul Alianţei  de uzurpatori – echipa din jurul lui Tăriceanu”, a spus Flutur. După terminarea întâlnirii de la Filarmonică, la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc o reuniune a celor 28 de parlamentari liberal-democraţi.   • O.H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe