O batem pe Mariana şi noi suntem campioana!

luni, 29 ianuarie 2007

Săptămâna mare a handbalului vâlcean:

O batem pe Mariana şi noi suntem campioana!

În Liga Naţională de handbal feminin, săptămâna aceasta se dispută probabil cel mai important meci din istoria ultimilor zece ani ai echipei Oltchim. O victorie în disputa de pe terenul campioanei, deci la Braşov, ar mări diferenţa de puncte dintre Rulmentul şi gruparea vâlceană la şase puncte irecuperabile ce ne-ar aduce nu doar titlul de campioană naţională, ci şi dreptul de a participa la preliminariile Ligii Campionilor, competiţie căreia nu doar că-i ducem dorul, dar – cândva – ne pusesem în gând să o şi câştigăm. Probabil visăm prea departe, însă până atunci primul pas îl reprezintă meciul de la Braşov.

Oltchim a întâlnit pe CSM Cetate Deva săptămâna aceasta, prilej cu care a făcut şi o ultimă repetiţie generală în vederea dificilelor partide din luna februarie. Meciul de joia trecută a fost mai greu decât credeau unii, dar nu l-a surprins pe Gheorghe Tadici. Acesta a evaluat exact diferenţa de valoare, astfel că şi-a permis să lase pe margine o serie de vedete. Doar Steluţa Luca a fost solicitată mai mult, iar prestaţia sa a fost hotărâtoare. În startul partidei, hunedorencele au dat o replică peste aşteptări, dar, prin reuşitele Steluţei, diferenţa s-a făcut în favoarea echipei Oltchim. N-a durat prea mult pentru că ardelencele au redus din diferenţă, iar la pauză au intrat cu un surprinzător rezultat de egalitate: 13-13. Să mai spunem că momentul de excepţie al primei reprize a fost realizat de Ileana Bistriceanu, portăriţa de la Deva, care a reuşit să înscrie din propria poartă direct în cea apărată de Tereza Tamaş.

Cetate Deva – cel mai incomod adversar

Ambiţia cu care a jucat echipa din Ardeal a fost în parte explicată la conferinţa de presă de finanţatorul Marian Muntean: „Locul 9 nu este pentru noi, iar astăzi am văzut o altă faţă a echipei. Noi jucăm pentru noi şi nu pentru alte echipe, iar eu, ca finanţator, nu pot permite aşa ceva. Vă pot spune că, în momentul în care pe bancă se afla antrenorul Marcel Şerban, am pierdut, iar cât timp a lipsit, am obţinut victorii. Obiectivul era un loc de cupă europeană, dar se pare că în acest moment este greu de realizat, însă nu imposibil. Am întâlnit o echipă bună, care are obiectiv ce poate să fie realizat, mai ales dacă se ţine cont de forma bună de joc în care se află jucătoarele”. Tot şeful grupării ardelene a explicat că cea mai bună jucătoare din partida cu Oltchim, Carmen Cartaş, are contract până în anul 2009 şi nu se pune problema să plece la altă echipă. Carmen este dorită chiar de Gheorghe Tadici pentru a se alătura „galaxiei” de vedete de la CS Oltchim.

 

Ionela Gâlcă, din nou vedeta partidei

 

În condiţiile în care handbalistele Farcău, Maier, Lecuşeanu şi Huţupan au fost menajate de către Oltchim pentru a avea poftă de joc contra campioanei Rulmentul, partida cu Cetate Deva a părut a fi echilibrată şi grea. Steluţa Luca, prin prestaţia sa, a făcut diferenţa în momentele cheie, dar adevărata vedetă a partidei a rămas, în continuare, Ionela Gâlcă, o handbalistă constant bună, ce a izbutit să înscrie de 9 ori. În replică, de la adversare, Carmen Cartaş a marcat 8 goluri.

 

Tadici e deja cu gândul la Braşov

 

Antrenorul Gheorghe Tadici a afirmat: „Fetele noastre au intrat în joc după un volum mare de muncă, iar faptul că am menajat şi anumite jucătoare îmi explică evoluţia mai slabă din meciul cu Deva. Am avut 19 ratări, realizate din aruncări de la 7 metri sau de pe semicercul de 6 metri. Nu sunt mulţumit de jocul fetelor, pentru că nu aveau voie să trateze adversarul cu lejeritate, ceea ce mă duce cu gândul la o atitudine lipsită de profesionalism. În acest moment, însă, primordiale sunt trei partide, cea cu Rulmentul, din campionat, şi tur-returul cu Nurnberg, din Cupa Cupelor. Pot spune că meciul de la Braşov, în caz de egalitate sau victorie pentru Oltchim, va clarifica situaţia în clasament în proporţie de 90 la sută şi titlul de campioană naţională se va îndrepta spre Rm. Vâlcea”. Acest fapt demonstrează că dorinţa tehnicianului vâlcean este să învingă echipa antrenată de Mariana Târcă, aceasta fiind condiţia obligatorie pentru un final de campionat favorabil grupării Oltchim.

Cu Nurnberg jucăm returul la Vâlcea

Strategia echipei germane pe care Oltchim o va întâlni în Cupa Cupelor – este vorba de FC Nurnberg – a fost să se dea drept victimă sigură şi să solicite disputarea ambelor partide în Germania pe motiv că, oricum, Oltchim ar fi mai bună. În fapt, această strategie a vizat doar atragerea grupării noastre în acest joc de interese, de a ne priva de posibilitatea unei confruntări în faţa propriilor suporteri. Antrenorul Gheorghe Tadici a sesizat imediat strategia germană şi a replicat: „Noi respectăm publicul de la Râmnicu Vâlcea, iar returul se va juca în Sala Sporturilor «Traian». Luna februarie este decisivă pentru viitorul handbalului feminin vâlcean!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe