|vineri, august 19, 2022
  • Follow Us!

ŞTIRI ÔÇô fotbal 

ŞTIRI – fotbal

 

 

Cupa trage cortina pe 10 decembrie

 

Unele echipe credeau că vacanţa de iarnă a venit mai repede, însă Comisia Campionatului a propus încă din toamnă – şi Biroul Executiv a validat – ca optimile de finală să se dispute pe 10 decembrie, dacă terenurile se vor afla în condiţii bune, desigur. Daniel Demetrescu, secretarul general interimar care şi-a făcut foarte bine datoria la Adunarea Generală din 2 decembrie, şi-a încheiat misiunea organizând tragerea la sorţi a meciurilor din Cupă. Conform ROAF, meciurile se vor disputa într-o singură manşă, pe terenul echipei mai slab clasate în ediţia precedentă de campionat. În urma tragerii la sorţi au rezultat următoarele partide:

 

Energia Malaia – Forestierul Băbeni
Dinamo Rm. Vâlcea – Flacăra Horezu
Sportul Rm. Vâlcea – Minerul Berbeşti
CSM II Rm. Vâlcea – Alma Lex Drăgăşani
Unirea Tomşani – Petrolul II Drăgăşani
Olteţul Zătreni – AS Şirineasa
Topologul N. Bălcescu – Luncavăţul Popeşti
Minerul Costeşti – Genesis Lotru Brezoi

CSM-ul îşi amână vacanţa

Echipa de Liga a II-a a Vâlcii nu a intrat, încă, în vacanţă. Conducerea tehnică a decis ca până pe 8 decembrie jucătorii antrenaţi de Costel Pană să mai evolueze în câteva partide amicale. Prima dintre aceste partide a avut deja loc la Craiova, acolo unde, în compania grupării Armata – din Liga a III-a – au terminat la egalitate, scor 0-0. Următorul adversar programat a fost FC Târgovişte. Revenind la vacanţa fotbaliştilor de la CSM să spunem că aceasta va dura o lună de zile, după reunire fiind programat un prim cantonament, cel mai probabil la Govora.

Memorialul Cincă, în ianuarie

Profesorul Emil Ciulei vrea să menţină tradiţia de a organiza în vacanţa de iarnă a elevilor, în Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea, o competiţie amicală de fotbal în memoria fostului fotbalist Marian Cincă. Întrecerea ar urma să fie destinată cluburilor de copii şi juniori afiliate la AJF Vâlcea.

FC Govora se-ntăreşte pentru retur

Aflată pe penultimul loc în Liga a IV-a (Divizia D), echipa FC Govora se poate mândri cu faptul că a smuls puncte din partidele de pe teren propriu cu trei dintre pretendentele la câştigarea campionatului. N-a fost suficient, astfel că preşedintele Mihai Ciobanu (foto) intenţionează să mai aducă 4-5 jucători care să contribuie, din retur, la salvarea de la retrogradare a echipei din staţiune.

Dinamoviştii, premiaţi după succesul cu Electra

Cea mai mare surpriză din faza judeţeană a Cupei României a fost furnizată de către echipa Dinamo Rm. Vâlcea, grupare clasată pe locul 5 în ultimul eşalon competiţional. Întâlnind pe Electra Rm. Vâlcea (din Liga a IV-a) chiar pe terenul propriu al ambelor echipe, dinamoviştii s-au impus cu scorul de 3-2, administrând astfel prima înfrângere echipei antrenate de Lucian Giurcă. Pentru că Electra este singura echipă din elita fotbalului judeţean care n-a cunoscut înfrângerea în această toamnă până la meciul cu Dinamo, sponsorul Laurenţiu Mustăţea a decis să ofere prime consistente jucătorilor săi. Acesta e decis să premieze toate victoriile din Cupa României, trasând echipei ca obiectiv calificarea în finala fazei judeţene.

Leave a Response