Râmnicul are un viceprimar în plus

joi, 16 noiembrie 2006

Râmnicul are un viceprimar în plus

 

După eliberarea viceprimarului Nicolae Dicu din închisoare, autorităţile vâlcene s-au trezit în faţa unei situaţii inedite: Râmnicul are cu un viceprimar … prea mult. Deja, în locul vicelui suspendat fusese numit ca viceprimar interimat consilierul pedist Mihail Botea. Cum ordinele de suspendare din funcţie, emise de prefectul Anuţa Handolescu după arestarea edililor au devenit nule, acum Râmnicul are trei viceprimari. Deoarece viceprimarul este şi şeful Consiliului Local rămâne ca decizia cu privire la care dintre cei doi viceprimari va rămâne în funcţie şi care nu va fi luată de consilierii locali. Luni, prefectul judeţului, Anuţa Handolescu, a emis ordinele prin care se constată încetarea suspendării de drept a mandatelor de primar în cazul lui Mircia Gutău, respectiv viceprimar în cazul lui Nicolae Dicu, ca urmare a adresei Curţii de Apel Alba Iulia prin care se comunică înlocuirea măsurii arestării preventive a celor doi edili cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei de judecată.

 

Vicele Dicu este în … concediu

 

După decizia consilierilor locali Prefectura Vâlcea va verifica legalitatea hotărârilor adoptate de CL Râmnicu Vâlcea. Până atunci vicele Dicu este în concediu. După lege, o dată cu retragerea sprijinului politic prin excluderea din partid, Nicolae Dicu şi-a pierdut funcţia de viceprimar. Mihail Botea, consilierul PD care are atribuţii de viceprimar în prezent spune că nu se poate pune problema ca Nicolae Dicu să se întoarcă în executiv. „Toată problema va trebui discutată în şedinţa de consiliu ce va alea loc pe 30 noiembrie. Nu am cunoştinţă de prevederea prin care mi se ridică atribuţiile de viceprimar” - a afirmat Mihail Botea.

Primarul şi-a făcut slujbă de alungare as spiritelor rele din birou

În privinţa primarului Gutău, acesta şi-a reînceput activitatea cu o slujbă religioasă pentru .. alungarea spiritelor rele din biroul său. Oficiată de preotul Nicolae State-Burluşi. “Am făcut o slujbă care se face în orice casă, o sfeştanie. Este prima dată când fac o astfel de slujbă la Primăria Râmnicului. Are rolul de a alunga tot răul şi de a aduce unitate şi iubire între cei care vieţuiesc în clădirea respectivă. Să sperăm că o să-i poarte noroc primarului Gutău. Dar, deh, ispitele sunt mari, iar noi suntem oameni, nu putem pretinde că le putem birui întotdeauna”- a afirmat părintele State-Burluşi, duhovnicul de peste un deceniu al lui Mircia Gutău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe