Consilierii democraţi s-au împotrivit construirii de locuinţe sociale

luni, 4 septembrie 2006

Atunci când nu este vorba de ciolan, consilierii lui Gutău  nu votează pozitiv

Consilierii democraţi s-au împotrivit construirii de locuinţe sociale

Interesul poartă fesul. Dacă nu e rost de făcut vreo afacere, aleşii locali nu au chef să voteze proiectele de hotărâre propuse de Executiv

Consilierii municipali ai Râmnicului au respins recent un proiect de hotărâre privind realizarea unor locuinţe sociale în cadrul a trei corpuri de clădire situate în cartierul Ostroveni. Cei care s-au împotrivit construirii locuinţelor au fost consilierii democraţi, care şi-au explicat poziţia prin aceea că municipalitatea nu are bani ca să construiască locuinţe. Aceasta, deşi în ultimii doi, aceiaşi consilieri au aprobat cheltuirea a zeci de miliarde de lei pentru realizarea unor investiţii secundare în Râmnicu Vâlcea, cum ar fi scuarurile Revoluţiei şi Nord. După o serie de dezbateri, consilierii locali ai PD au votat împotriva construirii de locuinţe sociale în trei dintre cele patru corpuri de clădire din Ostroveni Sat care compun ceea ce ar fi trebuit să fie un cămin de bătrâni. Cei care au votat pentru construirea locuinţelor au fost consilierii pesedişti şi liberali, aceştia nereuşind însă decât să adune 12 voturi „pentru”. Viceprimarul Râmnicului, Constantin Monceanu, cel care conduce în această perioadă primăria, s-a arătat dezamăgit de poziţia consilierilor. El a declarat, imediat după terminarea şedinţei de Consiliu Local, că cei peste 3.000 de râmniceni care au depus în ultimii ani cereri pentru acordarea unei locuinţe, meritau mai mult respect din partea aleşilor. „Voi da adresele consilierilor locali care au votat împotrivă, cetăţenilor care vin la mine la audienţe şi se plâng că nu au unde dormi. Nu se poate aşa ceva”, a declarat Monceanu. Democraţii, prin vocea consilierului Romeo Rădulescu, au argumentat votul lor negativ prin aceea că municipalitatea nu are bani pentru un asemenea tip de investiţii. „Că vrem să facem locuinţe sociale, e extraordinar, dar avem bani ca să le facem? Ca să blocăm toate cele trei corpuri într-un proiect care nu se ştie dacă va fi realizat, mi se pare cam hazardat. Propun, ca o soluţie de compromis, să construim locuinţe doar într-unul din cele trei corpuri, ca să fim siguri că ne ajung banii”, a spus consilierul democrat. Costul locuinţelor sociale a fost estimat la circa 80 miliarde lei, o cotă parte dintre acestea fiind asigurată, conform spuselor lui Monceanu, de către Guvern. În plus, circa 25 miliarde lei ar putea fi recuperate din vânzarea celui de-al patrulea corp de clădire. Efortul bugetar al Primăriei Râmnicului nu ar fi fost aşadar unul de natură să sărăcească municipalitatea. Şi totuşi, nu s-a putut.
Cu o zi înaintea ca şedinţa CL să aibă loc, liberalii şi democraţii s-au întâlnit în cadrul Consiliului Alianţei D.A. la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru a discuta adoptarea unei poziţii comune în ceea ce priveşte locuinţele sociale. Nu s-a ajuns însă la nici o soluţie comună, fapt care i-a determinat pe liberali să se gândească serios la ruperea protocolului cu democraţii. Viceprimarul Monceanu este hotărât să bage din nou acest punct pe ordinea de zi a Consiliului Local, până când democraţii îl vor vota. Monceanu a emis chiar o variantă în care consilierii democraţi ar avea un interes ascuns în această chestiune. Mai exact, Monceanu a spus că nu e exclus ca PD să dorească respingerea adoptării proiectului de hotărâre privind realizarea locuinţelor sociale, pentru a se diminua preţul cu care se va începe licitaţia pentru vânzarea celui de-al patrulea corp de clădiri. Motivul: un client al PD ar dori să cumpere cât mai ieftin acest tronson.

O.H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe