Cât poţi minţi cu adevărul în faţă?

luni, 4 septembrie 2006

Cât poţi minţi cu adevărul în faţă?

Dacă cineva se mai îndoieşte că la Râmnicu Vâlcea s-a făcut jaf la drumul mare în ultimii ani, înseamnă că toată lumea e tâmpită şi nimeni nu mai înţelege nimic. Ultimele două luni au scos la iveală o serie de ilegalităţi, mânării şi şmecherii, toate atentând barbar la banul public. Ce dracu’, cum ar spune un amic, nu vede nimeni că ăştia care ne conduc fură cu mâinile băgate până la cot? Sau e mai bine să ne facem că nu vedem nimic?

Păi ce exemplu mai bun poate fi dat celor care continuă să creadă că cineva are cineva ceva cu noi, decât porcăria aia cu băncuţele de aproape o mie de dolari bucata? Şi hai să fim serioşi, cine a fost de acord cu acest preţ exorbitant dacă nu fosta administraţie a primăriei? Că doar nu s-a dus nea Gheorghe la primărie să decidă el că Râmnicul are nevoie de zeci de băncuţe în centrul oraşului, musai la banii ăştia... Acelaşi lucru se poate spune şi despre cele trei miliarde cât ar fi urmat să coste iluminatul public pentru două scuaruri. Printr-o simplă reexaminare s-a ajuns la suma de un miliard, suficientă pentru nişte stâlpi şi becuri. Să-mi explice şi mie cineva cum s-a putut ajunge la aceste preţuri, ce urmau a fi plătite din bugetul local.

Uite-aşa, dragi cititori, ajung unii să se umple de bani iar alţii să nu mai ştie cu ce să-şi plătească facturile la întreţinere. De ce să plăteşti puţin când poţi să plăteşti de cinci-zece ori mai mult? De ce să faci o dată şi bine când poţi să faci de trei ori şi prost? De ce să faci locuinţe sociale când cu banii ăia se mai pot îmbogăţi nişte afacerişti pe care nu-i mai satură Dumnezeu? Când citesc porcăriile menite a lua apărarea şmecherilor care s-au obişnuit atât de tare să sugă de la bugetul local că nu-i mai dezlipeşte nimeni de uger, mi se taie orice chef. Dă-o dracului de treaba, nu poţi minţi la nesfârşit cu neruşinare opinia publică. Tot timpul se vor găsi unii care să scrie pe bune despre ceea ce se întâmplă.

Şi dacă tot vorbim de şmecherii, jafuri şi ilegalităţi, hai să amintim şi despre un nou dosar aflat pe rolul DNA, referitor la o serie de licitaţii organizate în ultimii şase ani în Râmnicu Vâlcea. Niscaiva alimentări cu apă, canalizări şi aşa mai departe, adică documentaţii de sute de file, au stârnit interesul procurorilor anticorupţie. Iată, nu se întâmplă decât ceea ce trebuia să se întâmple de mult timp: sunt luate la purecat nişte afaceri ce păreau uitate. Sunt tare curios cum va continua acţiunea de deratizare la nivelul Râmnicului; nu de alta, dar dacă vor săpa mai adânc, vor ieşi la iveală mânării inimaginabile. Asta ca să se convingă toţi avocaţii de ocazie cu cine au de-a face.

Octavian HERŢA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe