Comentarii

luni, 20 martie 2006

Comentarii

    de Tiberiu Pîrnău 
 
Cloşca de la Consiliul Judeţean şi ouăle pesediste
 
  Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buşe, nu mai are linişte. Conservatorul Buşe este neliniştit de soarta primarilor pesedişti. Mai mult decât atât, este chiar îngrijorat. Liderul administrativ şi politic doreşte în mod evident să bage sub aripa sa „conservatoare“ cât mai mulţi primari pesedişti. Lăsaţi de izbelişte, primarii PSD fug ca potârnichiile la Partidul Conservator, Partidul Democrat şi la Partidul Naţional Liberal. Conservatorii acţionează fără scrupule şi le înfig, iată, cuţitul în spate (dar mai mult pe faţă) vechilor colegi de Uniune PSD + PUR.
 

Liber la schimbare

 Pun pariu cu cititorii că în maximum două luni de zile, formula de conducere de la Consiliul Judeţean va fi schimbată. După înregimentarea în PNL şi PD a consilierilor Chelcea şi Vieru, poarta transferurilor de primăvară – vară a rămas deschisă. În curând, strategii Alianţei de la Vâlcea vor face nişte mişcări, la care nici nu au visat oamenii peremistului Pătru şi pesedistului Cîlea. Atunci, la o simplă şedinţă vor fi schimbaţi cei doi preşedinţi ai Opoziţiei vâlcene.
 

Execuţie în stil mafiot în presa naţională

În ultima perioadă politicienii şi afaceriştii locali au început să-şi dea la cap prin presa naţională. Nu-i mai satisfac mercenarii din presa locală şi apelează la „profesioniştii“ din Bucureşti. Chiar zilele trecute am citit un astfel de material în „Evenimentul Zilei“, comandat de unul dintre preşedinţii de partid din Vâlcea. În respectivul articol, fostul comandant al Jandarmeriei şi al Gardienilor Publici, Constantin Pop, era făcut cu ou şi cu oţet, în legătură cu un aşa-zis prejudiciu adus Consiliului Judeţean Vâlcea. Articolul era tendenţios de la cap la coadă. Simplul fapt că nu a fost luată şi părerea părţii incriminate denotă acest lucru (sau poate că s-a vorbit, dar nu a mai apărut în articol şi declaraţia acestuia). Articolul cu pricina a fost scris de unul dintre corespondenţii mai noi din Vâlcea ai ziarului „Evenimentul Zilei“, la cererea unei bune amice - ziariste a preşedintelui de partid, beneficiar direct al defăimării lui Constantin Pop. Despre acest subiect vom reveni cu amănunte.

Matei, fariseul

Am vizionat zilele trecute pe unul dintre posturile locale de televiziune un interviu cu fostul senator pesedist Matei Vintilă, actual membru al PNL. Cu o ură ieşită din comun, fostul lider pesedist îl făcea ca la uşa cortului pe Adrian Năstase. Penelistul îşi freca mâinile de bucuria răzbunării, socotindu-l, se pare, responsabil de mazilirea sa pe fostul preşedinte al PSD. Imediat, mi s-a derulat prin faţa ochilor un clişeu din perioada 2000 – 2003, când acelaşi Matei Vintilă îi închina adevărate „imnuri de slavă“ prin presa obedientă aceluiaşi Adrian Năstase. În secunda următoare m-a cuprins o greaţă imensă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe