|miercuri, noiembrie 22, 2017
  • Follow Us!

Opel Astra este disponibil acum cu CNG 

opel-astra-1.6-caravan-cng-03

Modelul compact și hatchback compact de la Rüsselsheim poate fi comandat acum cu un sistem CNG montat din fabrică. Bazat pe modelul 1.4 Turbo ECOTEC, acest model de ardere a gazelor naturale oferă 110 CP și cuplu de 200 Nm, disponibil între 2.000 și 3.600 rpm, ceea ce îl face comparabil cu cel al concurenților VW Golf TGI și SEAT Leon TGI.
Din punct de vedere al eficienței, Astra CNG, care va fi dezvăluită la IAA luna viitoare, utilizează între 4,1 și 4,3 kg de gaz natural comprimat la 100 km (potrivit testelor NEDC, standardul actual europeande testare al consumurilor autovehiculelor. De la 1 septembrie 2017 acest sistem va fi înlocuit de unul mai dur, numit WLTP). Buteliile sale duble de tip 4 cu fibră de carbon pot stoca până la 19 kg de gaz natural comprimat, în timp ce rezervorul de benzină poate fi umplut cu 13,7 litri de benzină fără plumb. Pentru a ajuta șoferii să folosească CNG cât mai mult posibil, stațiile de benzină care oferă gaze naturale sunt stocate în sistemul de navigație al mașinii.
Sursa: http://www.fleeteurope.com/en/news/opel-astra-now-available-cng


Despre IAA. În conformitate cu Wikipedia, Internationale Automobil-Ausstellung sau Expozitia Internationala de Automobile, este cel mai mare show auto din lume. Se desfășoară anual, vehiculele de pasageri (inclusiv unele motociclete) prezentate în anii cu număr impar în Frankfurt pe Main, și vehicule comerciale prezentate în anii cu număr par în Hanovra, Germania.
IAA este organizată de Verband der Automobilindustrie (VDA) – Asociația Industriei Auto din Germania – și este programată de Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile. În prezent, showroomul din Frankfurt ocupă douăsprezece clădiri.

Leave a Response