Pe ministrul Berceanu “îl doare în cotÔÇ£ de drumul Câineni-Perişani

duminică, 5 aprilie 2009

• După depunerea unei interpelări din partea deputatului Cristian Buican,

Pe ministrul Berceanu „îl doare în cot“ de drumul Câineni-Perişani

În data de 18 februarie, deputatul liberal în Colegiul Uninominal Nord, Cristian Buican, a adresat ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, o interpelare privind starea infrastructurii rutiere din nordul judeţului. Prin intermediul interpelării, parlamentarul vâlcean îi semnala reprezentantului Guvernului problemele cu care se confruntă comunităţile din nordul judeţului legat de starea deplorabilă în care se află arterele de circulaţie.

Deputatul Cristian Buican cerea lămuriri cu privire la starea Drumului Naţional 7D, care face legătura între Câineni şi Tigveni  şi care traversează patru comune vâlcene, precum şi data la care vor demara lucrările de reabilitare ale acestui drum, considerate absolut necesare. Mai mult, deputatul Cristian Buican consideră acest obiectiv de investiţii unul de o importanţă naţională, acesta fiind o alternativă viabilă actualului traseu Sibiu-Piteşti. În data de 4 martie, Radu Berceanu a răspuns – aşa cum i se cerea – în scris parlamentarului vâlcean.

În adresa înaintată deputatului Cristian Buican se arată: „În anul 2003, în baza HG 485/18.04.2003, drumul judeţean DJ 703H sector km 28+800 – km 61+160 limită judeţ Argeş – Câinenii Mici a fost preluat din administrarea Consiliului judeţean Vâlcea în proprietatea publică a statului şi în administrarea CNADNR SA, sub denumirea DN 7D km 0+000 – km 31+360 Câinenii Mici – limită judeţ Argeş.

În anul 2004, în cadrul programului de reabilitare primară, pe acest drum au fost executate următoarele tipuri de lucrări: macadam semipenetrant pe un sector de 12 km (Câinenii Mici - Boişoara); balastare pe un sector de 10 km (Boişoara - Perişani); terasamente pe o lungime de 8,86 km (Perişani – limit. Judeţ Argeş). Între anii 2005-2007, în vederea asigurării unei stări de viabilitate satisfăcătoare a drumului, au fost executate lucrări de întreţinere. În anul 2008, au fost realizate lucrări de îmbrăcăminte bituminoase uşoare pe o lungime de 5,941 km. Pe sectoarele Câinenii Mici – Grebleşti, respectiv Perişani – Pripoare.

Din anul 2006 drumul naţional DN 7D figurează în programul de eliminare a calamităţilor, dar lipsa fondurilor necesare a împiedicat demararea lucrărilor de consolidare şi supraînălţare a drumului prevăzut în proiect. În măsura în care bugetul de stat va putea asigura o suplimentare a sumei de finanţare, obiectivul va putea fi promovat conform prevederilor HG nr. 34/2006 privind achiziţiile publice. Precizăm că tronsonul de drum aflat pe teritoriul judeţului Argeş (Limită Perişani – Sălătrucu - Tigveni) nu face parte din DN 7D, nefiind preluat în administrarea CNADNR SA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe