S-a încheiat o nouă sesiune de filmări cu Charlie Ottley și echipa lui, pentru filmul dedicat Olteniei de sub Munte

luni, 1 aprilie 2024
Am încheiat o nouă sesiune de filmări cu Charlie Ottley și echipa lui, pentru filmul dedicat Olteniei de sub Munte.
Charlie a fost cel mai impresionat de bisericile rupestre din Peștera Liliecilor, cu unicitatea și istoria lor fabuloasă. Nu numai că ne va ajuta la promovarea Ior, dar ne va sprijini și pentru restaurare. Nu întâmplător am început scanarea 3D și tururile virtuale cu aceste monumente.
Tot Ia Bistrița am mai filmat, pe lângă mănăstire, biserica Bolnița, cea mai veche din zonă (1492), impresionanții castani seculari, la fel de bătrâni, dar și carstul Cheilor Bistriței.
Am urcat apoi în Muntele Arnota, pentru a surprinde primăvară în pădurile virgine dar și pentru a ne bucura de ospitalitatea mănăstirii.
Am continuat cu culele de la Măldărești și desigur nu puteam să nu ne oprim pe îndelete la obiectivele UNESCO emblemă al regiunii, mănăstirea Hurezi și ceramica de Horezu. Parteneriatul între obiectivele UNESCO va carește și mai mult notorietatea întregii regiuni.
A doua zi am început cu cea mai veche biserică din lemn a Olteniei: Sfânta Paraschiva din satul Marița. Am explorat un pic gastronomia locală a Vaideenilor și poveștile geologice și legendele trovanților de la Costești și am descoperit călare dealurile și pădurile Bărbăteștilor și Pietrenilor.
Filmările continuă.
Mulțumim Iui Charlie Ottley, ambasador al Geoparcului Oltenia de sub Munte, echipei lui și tuturor partenerilor implicați și care ne sprijină!
Sursa text si foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe