Eugen Neață, deputat PSD: Daniel Băluță, primarul de succes al comunei Vaideeni

luni, 15 aprilie 2024
Eugen Neață, deputat PSD: Daniel Băluță, primarul de succes al comunei Vaideeni
În una dintre zilele trecute l-am întâlnit pe Daniel Băluță la Vaideeni. Înconjurat de oameni, în plină organizare pentru perioada de comunicare publică care urmează. Refăcând drumul parcurs de administrația sa în ultimii ani, provocare după provocare și succes după succes. Primele evenimente de care vorbește sunt inundațiile catastrofale din 2014 și din 2018, urmărite cu sufletul la gură în transmisiile directe de pe posturile naționale de televiziune. Ceea ce nu s-a văzut atunci au fost eforturile de punere la adăpost a oamenilor înconjurați de ape și de refacere a gospodăriilor distruse de viituri. Sunt încă în desfășurare în Vaideeni proiecte de refacere a drumurilor locale, unele dintre ele afectate de evenimentele despre care vorbesc. Există și un proiect, realizat împreună cu administrația din Horezu, de regularizare a tuturor torenților din zonă. În total, proiectul include 45 de torenți, dintre care 20 în zona Vaideeni și 25 în zona Horezu. În paralel, este pe drum proiectul de dezvoltare a tuturor rețelelor de utilități, inclusiv a rețelei de gaze naturale, vitală pentru confortul oamenilor și pentru atingerea unui nou nivel de dezvoltare economică a acestei localități.
Daniel Băluță îmi vorbește despre fiecare proiect în parte cu multă încredere în rolul pe care îl va juca în modernizarea comunei Vaideeni. Centrul after-school cu o capacitate de 50 de locuri, amplasat în vecinătatea dispensarului medical este încă unul dintre aceste proiecte de mare interes local. În planuri apare și o clădire nouă pentru căminul cultural, unul dintre cele mai active din județ, a cărui activitate îl califică pe deplin pentru statutul de casă de cultură. Tot în curs de acceptare la finanțare este și proiectul sălii de sport. Modernizarea școlii generale are finanțare asigurată, proiectul aflându-se încă în etapa de control tehnic.
Comuna Vaideeni este cu totul alta sub administrația primarului Daniel Băluță. Și-a continuat statutul de localitate cu puternic profil tradițional atrăgând din ce în ce mai mulți turiști în fiecare an. Sărbătoarea localității, care este un adevărat festival de folclor, de porturi și de obiceiuri, evenimentele culturale de peste an și obiectivele turistice care au apărut în zonă atrag anual peste o sută de mii de vizitatori și de turiști. Mă număr și eu printre ei, alături de zecile de mii de vâlceni care își fac drum prin Vaideeni ca printr-un loc de poveste, din când în când. De data aceasta, am mers doar pentru a-l întâlni pe Daniel Băluță, primarul de succes al comunei Vaideeni!
Eugen Neață, deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe