Lansare de carte la Râmnicu Vâlcea - După Dumnezeu: morala și bioetica într-o epocă secularizată

joi, 28 martie 2024

Vineri, 29 martie, ora 17.00, Arhiepiscopia Ramnicului organizeaza, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului, lansarea cărții „După Dumnezeu: morala și bioetica într-o epocă secularizată”, de H.Tristram Engelhardt Jr., tradusă în limba română de Dr. Andrei Dîrlău. Evenimentul cultural se va desfasura la „Sala Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Asezamantului Cultural „Sfantul Antim Ivireanul” (Arhiepiscopia Ramnicului):

Ultima carte a lui Tristram Engelhardt, After God: Morality & Bioethics in a Secular Age, este cea mai fascinantă, scrisă în timp ce era în tratament pentru cancer și publicată în 2017. Este o carte pigmentată cu multe pasaje autobiografice, în care sunt adunate și dezvoltate ideile din întreaga sa operă. Autobiografia sa intelectuală oferă o mulțime de impresii personale care i-au afectat dezvoltarea culturală și sunt de cea mai mare importanță pentru a reconstrui gândirea lui Engelhardt.

Este o lucrare profetică, strălucitoare și serioasă, un adevărat testament științific în care ni se arată implicațiile...

Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae:

„Cartea este o critică inteligentă a filosofiei morale seculariste contemporane, în favoarea unui tradiționalism înrădăcinat în perspectiva Bisericii Ortdoxoe și conține numeroase argumente puternice. Ea oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra celor mai profunde și grele probleme atât din filosofia morală, cât și din bioetica timpului nostru”.

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe