Grindeanu, promisiuni pentru ,,lotul 6″ al Autostrăzii Sibiu-Pitești : CNAIR lansează licitația pentru modernizarea DN 73 C Tigveni -Râmnicu Vâlcea la vară /Noduri la Perișani și Câineni pe loturile 2 și 3

joi, 21 martie 2024

CNAIR va lansa licitația pentru modernizarea  DN 73 C Curtea de Argeș-Tigveni-Râmnicu Vâlcea, așa numitul lot 6 al Autostrăzii A 1 Sibiu-Pitești în această vară, transmite Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu după întâlnirea de marți, 19 martie 2024 cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Astfel, Ministrul Grindeanu a precizat că, săptămâna aceasta ,,aproape sigur” CNAIR va recepționa studiul geo pe care l-a realizat Proiect Construct Regiunea Transilvania, iar licitația pentru execuție să fie lansată la vară.

Modernizarea DN 73 C este esențială pentru a pregăti deschiderea lotului 4 Curtea de Argeș-Tigveni (lotul PORR în 2025/2026), dar care nu ajută transportatorii să ocolească DN 7 Dedulești-Dealul Negru, DN 73 C fiind cu restricție pentru camioane (detalii aici).

Sorin Grindeanu : ,,Modernizare DN 73 C Tigveni-Râmnicu Vîlcea, lot 2, aproape sigur în această săptămână vom recepționa studiul geo ceea ce e important. Clar, în această vară, urmează să fie ținută licitația pentru proiectare și execuție, mergem pe FIDIC galben. La vară se termină documentația și se scoate la licitație”-Sorin Grindeanu

Președintele CJ Vâlcea a transmis în cadrul întâlnirii că a solicitat noduri rutiere la Perișani și Câineni, pe loturile 2 și 3 Mapa -Cengiz și WeBuild : ,,În cadrul întâlnirii pe care am avut-o marți, 19 martie, cu domnul ministru Sorin Grindeanu, am discutat despre autostrada Sibiu-Pitești, despre solicitarea noastră cu privire la realizarea unor noduri de circulație în zona Perișani și Câineni, dar și despre al “șaselea” segment al autostrăzii – drumul de legătură cu Râmnicu Vâlcea. ” -Constantin Rădulescu.

 

În aprilie 2022, CNAIR și firma de proiectare Proiect Consult – Regiunea Transilvania au semnat două contracte: „Elaborare documentație de avizare a lucrărilor de intervenții pentru “DN 73C, km 44+800 – km 55+000, Curtea de Argeș – Tigveni” (Lot 1) și Elaborare studiu de fezabilitate pentru “reabilitare / modernizare DN 73C, km 55+000 – km 68+000, Tigveni – Municipiul Râmnicu Vâlcea” (Lot 2)” pentru suma de aproximativ 5 milioane lei.

Modernizarea Drumului Naţional 73 C Curtea de Argeş – Râmnicu Vâlcea presupune, pe lângă refacerea structurii rutiere şi consolidări punctuale, lărgirea platformei drumului la 10 metri, din care 7 metri cele două benzi de circulaţie, iar restul de 3 metri benzi de încadrare şi acostament consolidat (legătura nu va fi la profil de drum rapid cu patru benzi şi separatoare de sens, CNAIR preferând soluţia modernizării unui drum deja existent). Lotul de 13 km presupune un mix între modernizarea actualului drum național pe anumite sectoare și realizarea de variante noi de traseu, care să amelioreze considerabil fluența și siguranța circulației, explica fostul ministru Cătălin Drulă, în mandatul căruia s-a lansat licitația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Grindeanu, promisiuni pentru ,,lotul 6″ al Autostrăzii Sibiu-Pitești : CNAIR lansează licitația pentru modernizarea DN 73 C Tigveni -Râmnicu Vâlcea la vară /Noduri la Perișani și Câineni pe loturile 2 și 3”

  1. Lucrari de mantuiala.Ne place sa ne scarpinam intr-un anume fel.Ramnicul merita mai mult.Poate generatiile viitoare sa gandeasca mai pracmatic.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe