Construirea centralei de cogenerare la CET Govora, operatorul de termoficare din Râmnic, va avea prioritate zero în bugetul de investiţii al judeţului Vâlcea din acest an, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu.

„Anul acesta, vom investi în infrastructura de mediu cea mai mare parte din fondurile pentru dezvoltare, respectiv suma de 106 de milioane euro. Banii se vor folosi pentru demararea unuia dintre proiectele noastre de anvergură: modernizarea, retehnologizarea şi extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Râmnicu Vâlcea. Investiţia are o valoare totală de 140 milioane euro şi se va derula pe parcursul a trei ani. O sumă importantă (circa 11 milioane de euro) va merge şi către alte investiţii în protecţia mediului, cum ar fi înfiinţarea centrelor de colectare prin aport voluntar, în trei zone ale judeţului, un proiect pentru care CJ Vâlcea a obţinut finanţare europeană”, a transmis Rădulescu, transmite Agerpres.

Bugetul judeţului Vâlcea de anul acesta se ridică la peste un miliard de lei, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, 75% din această sumă urmând să meargă către investiţii.

Proiectul de buget urmează să fie supus votului consilierilor judeţeni luni, în şedinţă extraordinară.