Descoperă top 3 variante de prăjituri cu fructe, ușor de preparat, pe care le poți face pentru membrii familiei!

luni, 1 ianuarie 2024

 

Bucătăria este locul în care se nasc amintiri dulci, iar prăjiturile cu fructe sunt, adesea, vedetele acestei experiențe. Delicioase și reconfortante, aceste deserturi aduc întreaga familie laolaltă în jurul mesei, iar dacă vrei să le oferi și tu celor dragi o astfel de rețetă, atunci, după ce vei parcurge acest articol, vei putea să alegi dintre 3 preparate, a căror metode de preparare le găsești explicate mai jos!

Iată top 3 rețete, ușor de preparat, de prăjituri cu fructe, perfecte pentru a împărtăși momente de bucurie cu cei dragi

  1.     Tarta cu fructe de pădure și cremă de vanilie

Ia o foaie de aluat de tarta (preparat sau cumpărat), 250g fructe de pădure proaspete sau congelate (zmeură, căpșuni, afine), 1 pachet (200g) cremă de vanilie, 2 linguri de zahăr pudră, frunze de mentă pentru decor și preîncălzește cuptorul conform instrucțiunilor de pe ambalajul aluatului de tarta. Apoi, așază aluatul într-o formă de tartă și înțeapă-l cu o furculiță, pentru a evita formarea bulelor în timpul coacerii și pune-l la copt până devine auriu și crocant. În timp ce aluatul se răcește, pregătește crema de vanilie conform instrucțiunilor de pe ambalaj și întinde uniform crema de vanilie pe aluatul răcit. În continuare, așază fructele de pădure deasupra cremei și presară zahăr pudră pentru un aspect elegant, iar la final decorează cu frunze de mentă și servește alături de cei dragi! Indiferent de ce rețetă pregătești, alege fructele proaspete de pe auchan.ro și folosește-te în prăjiturile tale, pentru a obține cele mai delicioase și autentice arome!

  1.     Cheesecake cu mango și cocos

Totodată, dacă ești/sunteți fani cheesecake, atunci trebuie să încerci, neapărat, această rețetă! Pregătește 200g biscuiți digestivi, 100g unt topit, 500g brânză de vaci, 200g smântână, 1 cană de zahăr, 3 ouă, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 mango, curățat și tăiat cubulețe și 50g fulgi de cocos pentru decor. Apoi, zdrobește biscuiții digestivi și amestecă-i cu untul topit, după care așază acest amestec într-o formă de tort și presară bine pe fundul formei, pentru a forma crusta. Într-un bol mare, mixează brânza de vaci cu smântâna, zahărul și esența de vanilie până când obții o compoziție omogenă și adăugă ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Următorul pas este să torni compoziția peste crusta de biscuiți și să uniformizezi suprafața, iar apoi să distribui cubulețele de mango pe suprafața cheesecake-ului. Coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute sau până când marginea prăjiturii devine aurie. Și lasă prăjitura să se răcească, după care las-o la frigider timp de cel puțin 4 ore înainte de a-l decora cu fulgii de cocos.

  1.     Prăjitură cu mere și scorțișoară

Nu în ultimul rând, prăjitura cu mere și scorțișoară poate fi o altă variantă demnă de luat în calcul. Așa că, ia 3 mere, curățate și tăiate felii subțiri, 1 cană de zahăr, 3 lingurițe de scorțișoară, 2 ouă, 1 cană de ulei vegetal, 2 căni de făină, 1 linguriță de praf de copt, 1/2 linguriță de sare și zahăr pudră pentru decor. Urmează să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius și să ungi o foaie de copt cu unt, iar într-un bol mare, să amesteci merele feliate cu zahărul și scorțișoara. Într-un alt bol, bate ouăle și adăugă uleiul treptat, amestecând continuu, după care adaugă făina, praful de copt și sarea peste compoziția de ou și ulei, amestecând bine și întinde jumătate din compoziție în forma pregătită. În continuare, așază un strat uniform de mere peste aluat și toarnă restul de aluat peste mere, uniformizând suprafața și coace în cuptor timp de aproximativ 40-45 de minute. Las-o să se răcească și presară zahăr pudră înainte de a servi.

În concluzie, aceste rețete simple de prăjituri cu fructe sunt o modalitate perfectă de a-ți răsfăța familia cu gusturi delicioase, așa că încearcă-le pe rând și descoperă care este preferata lor!

 

Sursă foto: Unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe