Un incendiu a izbucnit, luni dimineaţă, într-o zonă de agrement din Costeşti, județul Vâlcea, până la sosirea pompierilor arzând două bungalouri şi o magazie de lemne, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, intervenţia a fost destul de dificilă, în zonă nefiind apă, dar din fericire nu erau cazaţi turişti.

„Pompierii militari vâlceni au fost solicitaţi în această dimineaţă, prin apel 112, în jurul orei 01.36, pentru stingerea unui incendiu produs la o zona de agrement (glamping) din localitatea Costeşti. Au fost trimise de urgenţă forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea şi al punctelor de lucru Horezu şi Buneşti, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor operative ardeau generalizat două bungalouri şi o anexă. Cu toate că accesul s-a făcut în condiţii dificile şi nu era apă în zonă, pompierii au reuşit localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite salvând astfel construcţiile învecinate", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric.