Fostii directori de la Oltchim, Mihnea Iordache si mana dreapta a baronului Roibu, Radu Olaru, traiesc in continuare pe picior mare!

miercuri, 29 noiembrie 2023

Fostii directori de la Oltchim, Mihnea Iordache si mana dreapta a baronului Roibu, Radu Olaru, traiesc in continuare pe picior mare, transformandu-se in „oameni de afaceri“, implicati in mai multe firme cu cifre de afaceri de milioane de euro! Recent, la o conferinta organizata de Ziarul Financiar la Craiova, Iordache si Olaru s-au dat in stamba si au facut pe „interesantii“, prin cuvantari exaltate! Ceea ce au uitat sa precizeze cei doi afaceristi oltchmisti este provenienta banilor de la inceputul... afacerilor (falimentul Oltchimului)!

„Banii locali“ şi „banii europeni“ sunt cuvintele-cheie rostite de Mihnea Iordache, acţionar majoritar la PCI Trading, producător de ţevi pentru sisteme de gaz, apă, canalizare, irigaţii şi telecomunicaţii din Râmnicu Vâlcea, care va încheia anul 2023 cu o cifră de afaceri de 40 de milioane de lei, dar aceasta ar fi putut fi mult mai mare dacă autorităţile ar fi dat drumul bugetelor unor proiecte semnate şi aprobate deja de câteva luni - anunta zf.ro

„O să închidem 2023 cu 40 de milioane de lei cifră de afaceri. Din păcate, cifra de afaceri putea fi mult mai mare dacă factorii de dezicizie din ţara noastră ar fi pus la bătaie banii locali şi ar fi dat drumul banilor europeni“, a spus Mihnea Iordache, acţionar, PCI Trading, la conferinţa ZF/BRD Tu eşti viitorul în business.

Radu Olaru, acţionar PCI TRADING SRL: Am trecut prin foarte multe crize. Ca director general adjunct la Oltchim am trecut şi prin criza 2008-2009 care a fost o nimica toată pe lângă criza de acum

Criza de acum, alimentată de tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani, nu se compară cu criza din 2008-2009, când situaţia a fost limitată la nivelul sistemului bancar şi cel imobiliar. Acum este un al treilea război mondial, dar este economic în care se restructurează toate sistemele pe care le ştiam, a spus Radu Olaru, acţionar PCI Trading SRL, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată în parteneriat cu CEC Bank, la Craiova.

“Am trecut prin foarte multe crize, ca director general adjunct la Oltchim, am trecut şi prin criza 2008-2009 care a fost o nimica toată pe lângă criza de acum. Atunci s-au aranjat lucruri în sectorul bancar, în special pe imobiliare, acum asistăm la un adevărat război mondial. Este al treilea Război Mondial , dar este economic în care se restructurează toate sistemele pe care le ştiam, iar din punctul meu de vedere Europa a pierdut bătălia aceasta”, susţine Radu Olaru, acţionar PCI Trading SRL, conform zf.ro

Ce a mai spus Radu Olaru, acţionar PCI Trading SRL:

Suntem singurii producători de ţeavă de canalizare de apă şi de gaz din Sud-Vest-ul României. La PCI Trading sunt de 10 ani, mai am 17 ani în spate din top managementul Oltchim, care până în 2006 a fost cea mai mare companie petrochimică din România şi din Sud-Estul Europei. Noi fabricând aceste produse, de când s-a închis Oltchim, toată materia primă pentru aceste ţevi se importă.

Iatalia este în colaps, Franţa este în colaps, iar Germania este în genunchi din punct de vedere economic. Am fost la o companie, cea mai mare din Germania de profit chimică, care funcţionează la 20% din capacitate. Fac eforturi disperate de a înlocui gazul şi petrolul de la ruşi. Cu ce? Nu poţi înlocui o materie primă de bază pentru că gazul şi petrolul nu sunt numai carburanţi. Diferenţa de cost acum de producţie dintre Germania şi Arabia Saudită este la jumătate sau a o treime. Cum să lupţi cu aşa ceva.

Ne gândim că ţiţeiul acum este mai ieftin decât a fost acum 10 ani. Barilul a fost şi 114 dolari. De aici încolo, Europa, după mine, va rămâne o Europă turistică. Ce materii prime mai are Europa. Ca să faci o industrializare trebuie să pleci de la materii prime locale, nu aduse din diverse zone.

Noi suntem astăzi la rezultatul a trei ani de şocuri economice uriaşe pe care nimeni nu le putea întrezări. Pandemia şi războiul din Ucraina, au indus alte schimbări profunde. Prima criză care a fost după COVID a fost cea de containere care a durat un an de zile care a făcut tot ce înseamnă Asia şi exporturile să fie paralizate. Un container a ajuns de la 1.500 dolari la 15.000 dolari, totul în favoarea Chinei. Repercursiunea a fost ca materia primă care prentru noi s-a triplat. După criza aceasta, a venit criza energiei, care a început cu mult înainte de războiul din Ucraina. Are legătură acum cu sancţiunile date Rusiei.

Prima dată o să vină o lipsă de consum. Europa îşi pierde capacităţile de producţie, de export, foarte puţine firme vor supravieţui.

Singurii bani gratis care ar mai putea veni sunt cei din fonduri europene. Nu am fost în stare să atragem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe