Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești va primi in cadrul unui proiect PNRR suma de 4,2 milioane lei

luni, 23 octombrie 2023

Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești va primi in cadrul unui proiect PNRR suma de 4.261.620,33 lei pentru achiziționarea de echipamente medicale și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

“Proiectul, aprobat la finanțare prin PNRR, are o valoare de 4.261.620,33 lei (aproximativ 850.000 euro), bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Este vorba despre dotarea laboratorului de microbiologie cu: analizoare automate și semiautomate, sistem de neutralizare deșeuri infecțioase, echipament automat de diagnostic molecular detecție și diferențiere infecții nosocomiale, purificator de aer pe bază de plasmă, microscop trinocular de laborator și altele.

Acest moment important pentru noi vine iată, la numai câteva zile de la semnarea contractului pentru construirea unei noi clădiri de spital, cu două blocuri operatorii, la SJU Vâlcea, și cu dotări similare contractului pe care l-am semnat astăzi, pentru Spitalul din Mihăești.

Sunt bucuros că reușim să atragem din nou fonduri pentru îmbunătățirea serviciilor medicale în spitalele vâlcene.

Îi mulțumesc domnului ministru Adrian Câciu fiindcă a răspuns invitației de a fi prezent astăzi la Vâlcea, dar și pentru susținerea pe care o acordă proiectelor noastre pentru dezvoltarea județului” – a spus președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe