Compania Diversinst, afacere antreprenorială românească din Oltenia, cu experienţă de peste 30 ani în domeniul proiectării şi execuţiei sistemelor de distribuţie a gazelor naturale şi a lucrărilor edilitare de apă canal şi alte instalaţii, anunţă participarea în două proiecte mari prin programul Anghel Saligny, în judeţele Olt şi Vâlcea, se arată într-un comunicat al Diversinst. Proiectele presupun extinderea reţelei de gaze la nivel naţional cu peste 100 de kilometri şi vor deservi peste 8.000 locuitori din cele 2 judeţe, potrivit sursei citate.

Ionuţ Claudiu Ştefan - Director General, Diversinst

"Într-o lume în continuă evoluţie, suntem încântaţi să contribuim la modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale în România. Prin participarea noastră în aceste proiecte, aducem confort şi progres în comunităţile din judeţele Olt şi Vâlcea", se arată în comunicat.

Cele 2 proiecte mari în care Diversinst este lider de asociere sunt în faza de proiectare şi reprezintă, potrivit datelor comunicatului:

o"Înfiinţare de sistem inteligent de distribuţie de gaze naturale în Curtişoara, Judeţul Olt", un proiect de 27,6 de milioane de lei, fără TVA, unde Diversinst contribuie în proporţie de 35%, informează compania;

o "Extindere reţele inteligente de distribuţie gaze naturale în oraşul Bălceşti, judeţul Vâlcea", proiect de 33,6 milioane de lei, fără TVA, cu o participaţie de 48%, transmite sursa citată;

Finanţarea este asigurată prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", coordonat de Ministerul Dezvoltării, se arată în comunicat. Programul se desfăşoară în perioada 2021-2028 cu o valoare totală de 50 de miliarde de lei, anunţă compania.

În ultimii 7 ani, compania Diversinst a asigurat anual montajul a peste 200 km de conducte pentru distribuţia gazelor naturale şi peste 4.000 de branşamente pentru ansambluri imobiliare, se mai arată în comunicat.