Sparle si soparle, 07.09.2023

miercuri, 6 septembrie 2023
  • Primăria Râmnicului a ieșit foarte bine la controlul Curții de Conturi, fiind găsită o singură neregulă! Astfel, în 2021, la nivelul ordonatorului terțiar de credite, Școala Gimnazială Take Ionescu Râmnicu Vâlcea, nu a fost înregistrat în patrimoniu și nici nu a fost cuprins în inventarierea anuală un dispozitiv (laptop) în valoare de 1 mie lei, acordat unității de învățământ, cu discount 100%, de către un furnizor de telefonie mobilă. La nivelul instituției de învățământ, conducerea instituției de învățământ prin decizia emisă, a constituit o comisie de inventariere, care a procedat la identificarea și inventarierea pe listă de inventar distinctă, a dispozitivului primit cu titlul gratuit (laptop), iar cu nota contabilă a fost înregistrat în patrimoniul instituției de învățământ, în contul de obiecte de inventar. Abaterea de la legalitate și regularitate constatată a fost remediată în timpul misiunii de audit.

 

  • Restricții de trafic pe drumul DN 7. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că de marți, 05.09.2023, s-au instituit restricții de trafic pe DN7, în zona localității Lazaret, aproape de limita dintre județele Sibiu și Vâlcea. Circulația este închisă pe o bandă în zona podului peste pârâul Lotrioara pentru schimbarea rosturilor de dilatație. „Lucrările vor dura aproximativ o săptămână, timp în care traficul va fi dirijat de semafoare. Vă rugăm să circulați cu prudență în zonă șantierului și să respectați semnalizarea temporară! Vă mulțumim de înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, anunță CNAIR.

 

  • Recent, acţionarii de la fosta fabrică de ață din Râmnicu Vâlcea au aprobat reducerea capitalului social, de la valoarea de 3,66 milioane de lei, la valoarea de 2,9 milioane de lei, urmare a retragerii unor acţionari, prin efectele Legii nr. 151/2014 şi anularea a 731.341 acţiuni răscumpărate conform articolului 207 din Legea 31/1990, modificată şi completată la zi. Tot acționarii SC Favil SA au mai aprobat cu unanimitate de voturi gajarea cu activele societăţii pentru obţinerea unui credit de până la 200.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe