Peste 40 milioane de euro a costat Instalația de cogenerare de la Râmnicu Vâlcea, finanțată de Chimcomplex

sâmbătă, 22 iulie 2023
Într-o zi acum un an jumătate, pe un teren viran din combinatul de la Rm. Vâlcea, a început o aventură ca-n filme! Și azi, ce să vezi? Magie tehnologică și muncă românească în prim-plan!
A început cu un vis. Dacă am implementa un proiect care să ne asigure securitate energetică, optimizarea cheltuielilor, reducerea emisiilor într-un timp record și cu costuri sub media națională? E posibil la noi, țara cu cele mai mari recorduri în întârzieri pe șantierele de peste tot?
Ei bine…DA! În locul terenului viran, admirăm acum cu ochii mari o tehnologie demnă de filmele SF, toată realizată de o echipă de ingineri și muncitori români!
Instalația de cogenerare de la Rm. Vâlcea nu este un produs 100% "made în România". De fapt, e rezultatul unei colaborări perfecte între imaginația românească și tehnologia americană.
Complexitatea proiectului a dat bătăi de cap echipelor internaționale care au lucrat pe șantierul celei mai mari centrale de cogenerare construite în România, în ultimii 11 ani. Însă, după cum vedeți, profesioniștii adevărați iau deciziile corecte și au curaj să acționeze.
Peste 40 milioane de euro a costat acest proiect, finanțat de Chimcomplex. Dar, spunem noi că a meritat fiecare cent. Cumva, peste noapte, nu doar Chimcomplex s-a transformat, ci și oamenii săi.
Aplauze, pentru acești oameni minunați care au demonstrat că în România pot fi realizate proiecte tehnologice de înaltă complexitate într-un timp realist, ceea ce aduce beneficii semnificative pentru țară!

default

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe