Sparle si soparle, 01.06.2023

joi, 1 iunie 2023
  • La fel cum a făcut în ultimii 3 ani, când „gașca” de consilieri locali PNL a viceprimarului Virgil Pîrvulescu a votat împotriva oricărei propuneri de modernizare a Râmnicului, s-a întâmplat și la ultima ședința de consiliu local. Cu 9 abțineri (ale consilierilor liberali), Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă ordinară la data de 30 mai 2023, a decis totuși actualizarea devizului general total pentru obiectivul de investiţii „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, jud. Vâlcea, mun. Râmnicu Vâlcea, str. Ştirbei Vodă nr. 111 A” la valoarea de 3,2 milioane de euro cu TVA. Primăria municipiul Râmnicu Vâlcea are în derulare obiectivul de investiții respectiv, în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

 

  • O nouă amânare (?!?) în cazul incompatibilitate al primarului din Berbești, Milorad Cumpănășoiu. Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis amânarea cauzei pentru data de 14 septembrie 2023 pentru ca părţile să formuleze un punct de vedere cu privire la cererea de intervenţie accesorie. În urmă cu doi ani, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul primarului Milorad Cumpănășoiu, edil şi fost consilier local al oraşului Berbeşti. În perioada 10 iunie 2017 - 10 mai 2018, Milorad Cumpănășoiu a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi funcţiile de director şi manager în cadrul unei societăţi comerciale al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Vâlcea (CET Govora). Astfel, Milorad a încălcat dispoziţiile din Legea nr. 161/2003 și din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu funcţia de director sau manager la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, de interes judeţean ori înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului judeţean în cazul consilierului local.

 

  • „Punte pietonală” extrem de degradată în Muereasca!!! „După multe cereri scrise și înregistrate de către autorități, nu s-a făcut nimic, este puntea care face legătura cu Valea Strâmbii, unde merg mulți cetățeni ai comunei Muereasca. Nu vă spun că de ani de zile nici preotul paroh nu își riscă viața să ne colinde cu sfintele sărbători de iarnă, cred că se așteaptă să cadă cineva. Este la o înălțime de 5,6 metri, așa că nu ai cum să mai rămâi sănătos”, atrage atenția un localnic din Muereasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe