Licitatie cu cantec pentru concesionarea unui munte la Perisani! Familia deputatului PNL, Cristian Buican, in prim plan!

luni, 1 mai 2023

Localitatea Perisani din judetul Valcea poate sa faca bani frumoși de pe urma concesionării pășunilor alpine. Primaria deține suprafețe uriașe de pășuni în munte, pe care le concesionează crescătorilor de animale din localitate.

Marti, 2 mai, cu incepere de la ora 10.00 va avea loc la sediul autoritatii locale o licitatie pentru o astfel de concesiune.

Mai multi crescători de animale din Perisani, printre care se numara si familia deputatului PNL (presedinte PNL Valcea), Cristian Buican, au solicitat primăriei concesionarea unei pășuni alpine din munții localității. Repartizarea pasunii se va face în baza unei licitații.

Pe surse am aflat ca toate cartile au fost facute in asa fel incat sa aiba castig de cauza ciobanul multpreaiubit fiu al localitatii si... oile lui. Sunt vizati, in primul rand, banii europeni de la APIA - sume foarte importante! La caietul de sarcini si toate documentele licitatiei ar fi lucrat inclusiv rudele deputatului Buican, angajate in Primaria Perisani. Oare acestea nu se afla in conflict de interese in aceasta situatie?

Pășunile alpine nu pot fi concesionate de fermieri decât dacă sunt din localitate și au mai mult de 5 ani vechime în domeniul creșterii animalelor, dovedită cu documente de la Registrul Național al Exploatațiilor. De asemenea, trebuie să aibă un numar corespunzator de oi pentru fiecare hectar solicitat.

De fiecare dată când a fost vorba de concesiuni, retrocedări sau anumite lucrări, toate legate de banul public, a primat interesul unora şi-al altora fără a se teme nimeni de vreo instituţie a statului care ar putea oricând să descopere mari nereguli.

Sesizam institutiile statului abilitate sa verifice aspectele semnalate in acest articol de presa!

Vom reveni cu amanunte!

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe