Situaţia înscrierilor pentru examenul de bacalaureat, proces început luni, odată cu intrarea sindicaliştilor din educaţie în a doua săptămână de grevă generală, este incertă, existând judeţe în care înscrierile au început, dar şi judeţe în care derularea acestora este afectată, inspectoratele neavând o situaţie clară nici în ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ în care au loc proteste. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a declarat deja că ministerul nu va lăsa niciun elev fără situaţie încheiată şi fără posibilitatea, dacă se află în clasa a VIII a sau a XII a, de a susţine examenelem invozând inclusiv posibilitatea ca, dacă greva se prelungeşte, să fie prelungit anul şcolar. Ministrul susţine că are soluţii ăi pentru elevii care dau examene la universităţi din străinătate, arătând că instituţia va lua legătura inclusiv cu omologii din alte state pentru a explica situaţia de fapt .

VÂLCEA - Inspectorul şcolar general: Noi avem 25 de licee în judeţ, în măsura în care se pot face înscrierile la bacalaureat se vor face
În judeţul Vâlcea, Inspectoratul Şcolar Judeţean a convocat, pentru luni după amiază, o videoconferinţă cu directorii liceelor, în urma discuţiilor conducerea fiecărei unităţi de învăţământ urmând a informa despre fiecare situaţie în parte.
„Noi avem 25 de licee în judeţ, în măsura în care se pot face înscrierile la bacalaureat se vor face, o să am astăzi, după ora 17, o videoconferinţă cu colegii mei şi atunci voi afla dacă sunt probleme în licee. Noi aşteptăm de la minister să vedem dacă intervine vreo amânare sau vreo prelungire a termenului”, a declarat pentru News.ro inspectorul şcolar general al judeţului Vâlcea, Mihaela Andreianu.