Deputat Eugen Neață: Vești bune pentru turismul vâlcean

sâmbătă, 29 aprilie 2023

Vești bune pentru turismul vâlcean.

Joi seara a avut loc Gala premiilor Destinația anului în turism. Pentru cine nu știe, acesta este numele unei competiții la care pot participa localitățile din România care au ceva de oferit călătorilor, în general și turiștilor, în special.
A fost mai întâi o etapă de înscriere cu imagini și texte de prezentare. A urmat apoi o perioadă, destul de scurtă, de câteva zile, în care oamenii din întreaga lume puteau vota online în favoarea localității preferate. La final s-au adăugat în această competiție rezultatele unei cercetări de piață și, evident, aprecierile unui juriu specializat, alcătuit din 100 de membri.
Cei peste 300 de mii de votanţi au ales la categoria staţiuni turistice Mamaia, Călimăneşti şi Ocnele Mari. La o cu totul altă categorie, voturile s-au îndreptat şi spre Conacul lui Maldăr, a treia opțiune vâlceană a turistului român. Nu este de ici de colo această situaţie şi merită câteva comentarii. Călimăneşti este de departe staţiunea cu cel mai bun ritm de modernizare şi de dezvoltare din judeţul nostru. Și-a găsit în primarul Florinel Constantinescu omul cel mai priceput și cel mai determinat dintre administratorii de localitate stațiune turistică pe care îi avem.
Îl urmează îndeaproape Remus Sasu, la Ocnele Mari, la fel de determinat și acest lucru se vede și din clasamentul pe care l-au făcut turiștii de pretutindeni, care au participat la această competiție. Premiile oferite de Destinația anului nu vin din văzduh, ci din multă muncă administrativă, din contribuția oamenilor de afaceri care investesc în aceste stațiuni și din aceea a localnicilor care au înțeles că localitatea lor este sub lupa turiștilor care își caută cu mare atenție locul în care se simt bine în concediul lor.
Sunt dintre cei care cred că succesul economic al județului Vâlcea poate fi obținut în principal prin turism. În activitatea mea de deputat, am inițiat propuneri legislative care să sprijine dezvoltarea turismului și a stațiunilor turistice pe care le avem. Vestea care ne-a venit de la Gala premiilor Destinația anului nu face decât să confirme că stațiunile vâlcene au vizibilitatea pe care o merită. Două dintre cele trei locuri de pe podiumul laureaților, de data aceasta, la categoria turism. Felicitări Călimănești. Felicitări, Ocnele Mari!

 

Deputat PSD, Eugen Neață

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe