Liberalul Virgil Pîrvulescu are toate șansele să părăsească definitiv scena politica!

duminică, 26 martie 2023

 

Viceprimarul liberal din Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, este nevoit să aștepte 19 octombrie 2023 pentru a-și vedea procesul început pe fond la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Pîrvulescu, presat probabil din interiorul partidului să rezolve repede și bine acest proces dacă-și dorește o nouă candidatură la Primăria Râmnicului, a depus o cerere de preschimbare a termenului de judecată - mentioneaza publicatia Gazeta Valceana. Numai că ÎCCJ a judecat cererea lui Pîrvulescu și a respins-o definitiv. Primul termen al cauzei a rămas 19 octombrie. Registratura ÎCCJ a transmis urmatoarele:

<<În dosarul nr. 1449/46/2021 al Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Contencios Administrativ și Fiscal, la termenul din data de 23 martie 2023, cu privire la cererea de preschimbare a termenului de judecată, a fost pronunțată următoarea soluție: ,,Respinge cererea formulată de Pîrvulescu Virgil. Definitivă. Soluția va fi pusă la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Pronunțată astăzi, 23 martie 2023.” >>

După cum se știe, Virgil Pîrvulescu a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), dar a atacat decizia în instanță. Fondul s-a judecat la Curtea de Apel care a dat câștig de cauză inspectorilor ANI, punându-l pe Pîrvulescu într-o postură dificilă.

Vă reamintim că Virgil Pîrvulescu a fost declarat incompatibil de A.N.I. pentru că aproape o lună în anul 2020, a avut dublă caliutate și de funcționar public la DGFP și consilier local, încălcând astfel grav legea din România.

99% din cazurile care ajung la ICCJ (singurele excepții Iohnnis și Fodor), mai ales cu condamnări în instanțele anterioare, în procesele cu ANI, mențin verdictul. Așa că, Virgil Pirvulescu are toate șansele să părăsească definitiv scena politică.

Verdictul ANI nu îi va permite lui Pirvulescu să candideze pe o perioadă de cel puțin 3 ani, deci în 2024, vicele liberal va sta pe tușă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe