Avantajele anvelopelor Semperit pentru sezonul rece

duminică, 6 noiembrie 2022

Cauciucurile de iarnă sunt construite special pentru a fi montate pe autovehicule în situația unor temperaturi scăzute, în anotimpul rece. La sfârșitul toamnei, când vin primele zile friguroase și primele zăpezi, conducătorii auto instalează anvelope de iarna în locul celor de vară.

Schimbarea setului de anvelope nu este o operațiune complicată și poate fi efectuată în service sau chiar de către conducătorul auto, iar achiziția unor anvelope noi pentru iarnă este o investiție remarcabil de bună.

Legislația românească prevede obligativitatea cauciucurilor de iarnă în condițiile în care temperaturile scad iar carosabilul este acoperit cu gheață sau zăpadă. Nu există o dată fixă de la care se impune utilizarea unor anvelope iarnă, și totul depinde de condițiile meteorologice din lunile reci. Prin Ordonanță de Guvern, este interzisă circulația autovehiculelor care nu sunt prevăzute cu cauciucuri de iarna pe drumurile publice, dacă carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

Ce proprietăți au anvelopele de iarnă ?

Anvelopele special fabricate pentru iarnă au banda de rulare prevăzută cu un număr de caneluri mai mare, pentru a asigura o aderență sporită în cazul unui carosabil alunecos. De obicei, anvelopele de iarnă sunt realizate dintr-un material atent selecționat, o mixtură de cauciuc care oferă mai mult elasticitatea anvelopelor în cazul în care temperaturile sunt scăzute chiar sub 0 °.

Pneurile de iarnă sunt special proiectatepentru a asigura un rulaj eficient pe carosabilul acoperit cu gheață sau zăpadă. Anvelopele de vară nu sunt capabile să ruleze în condițiile unui carosabil ud, fiind predispuse la derapaje chiar și pe un strat foarte redus de zăpadă.

Diferențele dintre anvelopele de iarnă și cele de vară sunt evidente. pentru a oferi mai multă siguranță în trafic și pentru o manevrabilitate sporită este nevoie să îți dotezi autoturismul cu cauciucuri special construite pentru iarnă. Un set de anvelope Semperit, de exemplu, poate însemna o investiție ideală pentru dotarea autoturismului în sezonul rece.

Manevrabilitatea sporită și reducerea distanței de frânare sunt două avantaje majore ale cauciucurilor de iarnă.Siguranța și confortul la volan pe care le oferăun vehicul dotat cu anvelopele corespunzătoare înseamnă un plus de confort pentru șofer și pentru pasagerii lui.

În multe magazine online sunt disponibile modele de cauciucuri iarnă, de la diferiți producători, cu prețuri pentru toate posibilitățile. Poți alege diferite branduri de anvelope, de la cele de buget cu prețuri mici până la anvelope premium care oferă o calitate superioară.

Avantajele anvelopelor de iarnă Semperit

Un set de cauciucuri Semperit este recomandat celor care caută anvelope bine construite, la un preț corect.Partea grupului Continental, compania producătoarea anvelopelorSemperits-a impus prin inovație tehnologică și preocupare pentru calitate, oferind produse care se remarcă printr-un raport excelent între performanțe și preț

Termenul Semperit provine din latinescul „semper it”, adică „funcționează întotdeauna”. Anvelopele create de Semperit sunt concepute să dureze, sunt rezistente și fiabile, mai ales atunci când sunt folosite în anotimpul rece. Acesta este motivul pentru care atât de mulți șoferi au încredere în acest brand de anvelope.

Anvelopele de calitate superioară te ajută să străbați distanțe lungi în sezonul rece fără să ai probleme legate de derapaj sau blocaje în trafic. Un vehicul dotat cu anvelopele de iarnă potriviteeste mai ușor de condus și face față oricăror condiții meteorologice dificile: ninsori abundente, polei, strat considerabil de zăpadă, carosabil alunecos. Performanțele unor anvelope de iarnănu pot fi substituite nici măcar cu anvelope all season, care sunt destinate unui climat mai blând fără temperaturi extreme sau zăpadă abundentă.

Iarna, vremea se poate schimba brusc, se poate trece de la vreme uscată la ninsori iar carosabilul devine imediat alunecosiar manevrarea vehiculului este tot mai dificilă. Cauciucurile de iarnă au un profil diferit, care permiteparticulelor de zăpadă sau gheață să adere mai ușor la suprafața anvelopei, scăzând riscul de derapaj.

Presiunea roții pe asfalt formează o peliculă de apă pe care alunecă anvelopa, dacă nu are striațiile corespunzătoare.Anvelopele construite pentru iarna au mii de striuri de foarte mici dimensiuni care absorb picăturile de apă și sporesc aderența. Un strat de zăpadă umedă aderă la canalele anvelopei și se lipește mai ușor dedesubt, evitând alunecarea vehiculului.

Pneurile de iarnă sunt special concepute pentru a absorbi rapid și a evacua picăturile de apă de pe carosabil, favorizând astfel aderența cauciucului la sol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe