Oana Groza se pregătește să preia frâiele businessului de familie și își propune să continue povestea Bijuteriei STIL

luni, 1 august 2022

 Groza_laszlo-raduly-840x600

Oana Groza (în centru) se pregătește să preia frâiele businessului de familie și își propune să continue povestea Bijuteriei STIL și în afara țării.Mulți dintre întreprinzătorii români care au pornit în antreprenoriat la începutul anilor ’90 cu mici businessuri de familie, pe care le-au consolidat în timp și le-au adus la cifre de afaceri de milioane de euro, au ajuns acum în faza schimbului de generații. Printre ei se numără și soții Ion și Maria Groza (64, respectiv 58 de ani), care așteaptă ca fiica lor mai mică, Oana Groza (32 de ani), să scrie un nou capitol al unei povești de business pe care au început-o în urmă cu 31 de ani – Bijuteria STIL.

Forțe proaspete

Absol­ventă de Medicină, la Universitatea „Carol Davila“, din Bucu­rești, Oana Groza a lucrat în ultimii șase ani ca medic de fa­milie la Viena. De șase luni s-a întors definitiv în România, pentru a se dedica în totalitate businessului familiei. „Acum sunt și antreprenor și deja m-am implicat în departamentul de creație și de design al com­paniei“, spune plină de entuziasm Oana Groza, care își va asuma responsabilitatea și pentru departamentele de marketing și PR ale Bijuteriei STIL.

Este conștientă că afacerea familiei sale este una extrem de complexă, bazată atât pe retail, cât și pe pro­ducție, dar crede că va face față provocării de a se integra în acest business grație experienței că­pă­tate „într-o cultură critică precum cea din Austria“.

Oana Groza spune că este obișnuită cu businessul familiei încă de mică. A lucrat în magazinele compa­niei și a învățat atunci nu doar cum se face comerț, ci și care este valoarea bijuteriilor și a banilor. După ce a devenit medic, a rămas interesată de industria biju­teriilor. „Concediile mi le făceam la ex­poziții de biju­terii prin Italia și la Hong Kong“, mărturisește aceasta.

Afacerea familiei Groza s-a dezvoltat pe două direcții distincte – Bijuteria STIL, adică producție și vânzare de bijuterii, care a generat anul trecut o cifră de afaceri de circa 12 mili­oane de euro, în creștere cu 25% față de 2020, anul precedent, și rețeaua de magazine de amanet operate sub brandul City Gold, afacere care ge­ne­rează și ea circa două mili­oane de euro pe an. În total, pe cele două linii de business, familia Groza operează 30 de ma­­gazine, din care două sunt online.

 NM145

Încă din perioada în care și-au structurat businessul, soții Ion și Maria Groza au avut sarcini precise în companie. Maria Groza, din poziția de chief executive officer (CEO), se ocupă de zona de operațiuni, iar Ion Groza este responsabil de partea strict financiară. „E fabuloasă producția de bijuterii, iar dacă nu o faci cu pasiune, nu are rost să o faci“, spune Maria Groza, adăugând că atelierul de pro­ducție al companiei prelucrează în fiecare lună o medie de cinci kilograme de aur, masă care poate ajunge în lunile de vară și la șapte kilograme. Dar până a ajunge la aceste performanțe, businessul STIL a apărut sub forma unui butic deschis în anul 1991 în centrul orașului Râmnicu Vâlcea.

Citeste continuarea articolului AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe