Cum ai grija de dantura ta și când este necesar să apelezi la un cabinet stomatologic?

joi, 11 august 2022

 

De foarte multe ori se vorbește despre zâmbet ca despre o carte de vizită a fiecăruia dintre noi. Dantura este printre primele lucruri pe care ceilalți le observa la noi, astfel că până și cele mai mici imperfecțiuni dentare pot compromite un zâmbet perfect. Sănătatea danturii este la fel de importantă precum este și sănătatea celorlalte organe ale corpului, astfel că dacă este neglijată, poate sta la baza apariției unor probleme serioase la nivelul dinților și nu numai. A avea grijă de dantură presupune un întreg proces ce ar trebui să se transforme într-o rutină pentru ca rezultatele sa apară. A avea grijă de zâmbetul tău este un lucru ce implică un efort susținut, însă zâmbetul este cel care te poate face mai încrezător și mai fericit.

Îngrijirea danturii este un proces ce începe acasă, printr-un periaj corect, prin evitarea unor alimente nocive pentru dinți, iar ulterior vor fi necesare controale stomatologice regulate care să prevină apariția unor probleme serioase la nivelul danturii. Despre toate aceste lucruri vom discuta în cele ce urmează, astfel că dacă îți dorești un zâmbet sănătos, aceste detalii îți pot fi de un real ajutor în procesul de întreținere al danturii.

Periajul corect

Pasta și periuța de dinți sunt doi dintre cei mai de nădejde aliați ai sănătății danturii având în vedere că acestea ne pot ajuta să îndepărtam eficient bacteriile și microbii de pe suprafața dinților. Sfatul medicilor stomatologi este acela de a peria dinții de cel puțin două ori pe zi, ideal după fiecare masă. Acest lucru nu va permite plăcii bacteriene să se depună, astfel că vei contribui semnificativ la păstrarea sănătății dinților. Asigură-te că utilizezi o periuță și o pastă de dinți de calitate pentru a avea parte de rezultate spectaculoase. La acestea poți adăuga și apa de gură sau ața dentară, ambele fiind foarte utile în menținerea sănătății orale.

Reducerea consumului de alimente ce pot dăuna sănătății dinților

Există numeroase alimente și vicii care pot dăuna semnificativ sănătății danturii, motiv pentru care este recomandat să se acorde atenție și alimentației. Spre exemplu, consumul excesiv de zahar sau alcool, poate sta la baza apariției unor afecțiuni dentare serioase, de aceea este indicat ca acestea să fie consumate cu moderație. Spre exemplu, sucurile din comerț pot fi înlocuite foarte simplu cu niște capsule de ceai ce pot fi achiziționate de la www.webcoffee.ro. Astfel, adoptarea unui stil alimentar sănătos are un impact pozitiv și asupra sănătății danturii.

Când este necesar să ne prezentăm la un control stomatologic?

Vizita la stomatolog nu este vreo modă sau vreun moft, ci o necesitate absolut strictă pentru sănătatea danturii. Există o mulțime de afecțiuni dentare dincolo de carii, ce nu pot fi depistate cu ușurință numai de către medicul stomatolog prin utilizarea unor echipamente speciale. Medicii stomatologi recomandă un control la 6 luni, astfel încât orice afecțiune apărută, să poată fi depistată cât mai timpuriu. Amânarea prezentării la medic poate avea ca și deznodământ pierderea unor dinți sau măsele, situație neplăcută ce poate presupune costuri destul de ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe