Eveniment festiv cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înființarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea

vineri, 1 iulie 2022

 

Cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înființarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, vineri, 1 iulie, la sala mare a Consiliului Județean Vâlcea a avut loc un eveniment festiv, la care au participat președintele Constantin Rădulescu, arhiepiscopul Varsanufie, primarul Mircia Gutău, doctorul Radu Dobrescu (fost director al Spitalului), doctorul Dan Ponoran (actual manager), precum și peste 100 de cadre medicale sau personal auxiliar. Instituția medicală se află sub autoritatea Consiliului Județean Vâlcea, în baza unei HCJ, iar în cadrul acestei unități sanitare sunt deserviți pacienții întregului județ. Medicii și personalul sanitar de îngrijire au o ținută profesională și morală de înaltă calitate, în acest sens remarcându-se rezultatele obținute.

Preocuparea permanentă a unității sanitare județene este de a acorda servicii medicale de înaltă calitate, prin urmare toate eforturile SJUVL sunt direcționate către realizarea misiunii instituției - asigurarea și menținerea stării de sănătate a populației în condiții civilizate. În acest sens instituția își dorește să fie în primul rând un partener de încredere al cetățenilor, în condiții de stabilitate, profesionalism și eficiență.

Consiliul Județean Vâlcea, prin președinte Constantin Rădulescu, a alocat nenumărate fonduri europene, guvernamentale și locale pentru modernizarea și dotarea spitalului cu aparatură de ultimă generație. De exemplu, curând, a fost adusă aparatură nouă de radiologie, în data de 9 iunie a.c., ajungând la SJUVL primele echipamente medicale achiziționate în cadrul proiectului „Întărirea capacității Spiralului Județean de Urgență Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. Este vorba despre două aparate mobile de radiologie pulmonară, cu o valoare de 740.000 lei, aparate ce vor fi repartizate la secția ATI, respectiv la secția Boli Infecțioase din cadrul acestei structuri medicale județene. Ca acestea, multe alte aparate și echipamente medicale au fost înlocuite cu cele de nouă generație.

Unitatea medicală, prin structura sa de profil, este asigurată de o asistență calificată de medici şi specialişti cu pregătire superioară, implicaţi profesional şi cuprinși permanent în diverse forme de pregătire de specialitate sau de management. Dotarea cu laboratoare şi mijloace de investigare de ultimă generație permite stabilirea de diagnostice corecte, în urma cărora pacienţilor le este aplicat tratamentul adecvat. Acest fapt permite ca, după eliminarea gravităţii efectelor stărilor acute, pacienţii să-şi poată continua tratamentul ambulatoriu.

Constantin Rădulescu și Dan Ponoran, pentru sistemul medical pe plan județean, au și au avut cea mai bună colaborare instituțională, iar rezultatele se văd – construire clădiri noi medicale și modernizarea tuturor secțiilor existente în Spitalul Județean Vâlcea, mai puțin Maternitatea! Aici, sunt proiecte în derulare care promit modernizarea întregului spital în următoarea perioadă.

Constantin Radulescu:

SJU Vâlcea - 50 ani de existență!
Pe 1 iulie 1972, se inaugura sediul actualului Spital Județean de Urgență Vâlcea.
Clădirea, cu o capacitate inițială de 700 de paturi, a fost construită în doar 11 luni. Pe parcursul anilor, unitatea sanitară s-a extins, ajungând în prezent la 1.353 de paturi.
La o jumătate de secol distanță, CJ Vâlcea a început lucrările unei noi clădiri de spital, prima după Revoluție din Râmnicu Vâlcea, în cadrul proiectului de modernizare și extindere a Ambulatoriului de specialitate.
La ceas aniversar, transmit aprecierile și gândurile mele bune personalului medical care, pe parcursul celor 50 de ani de existență a spitalului, și-a desfășurat activitatea, cu profesionalism și devotament, în această unitate sanitară.
Cadrelor medicale, care astăzi lucrează în spitalul județean, le mulțumesc pentru implicarea în efortul comun de îmbunătățire a calității serviciilor medicale vâlcene.
#50deAni
#SJUVâlcea
#CJValcea
291679339_441422557800848_3699236558655252130_n
Spital aniversare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe