Cat costa un implant dentar? 3 factori care influenteaza pretul final, de care este bine sa tii cont

joi, 9 iunie 2022

Vrei sa afli care este costul pentru un implant dentar? Este una dintre cele mai adresate intrebari in domeniul stomatologic. Cat costa sa iti refaci zambetul, cu siguranta te intrebi, iar  - foarte posibil - rezultatele pe care le gasesti variaza semnificativ de la clinica la clinica.

Explicatia este simpla: un implant dentar reprezinta un tratament, iar pretul difera in functie de mai multi factori, pe care trebuie sa ii iei in considerare inca de la inceput. Iata!

 

  1. Experienta si notorietatea medicului

Experienta medicului este cruciala, atunci cand vorbim despre astfel de interventii complexe in domeniul stomatologiei. La pachet cu experienta sa vine si notorietatea, care se traduce in numarul cazurilor de succes asociate respectivului specialist. O rata medie de succes este una de peste 95%, care atesta pregatirea, experienta, expertiza si implicarea medicului in tratarea cazurilor care ajung la el. Un implant dentar nu este un dinte care il inlocuieste pe altul, ci un tratament complex, invaziv, care necesita o abordare profesionista si atenta, pentru un rezultat predictibil si corect. Pretul difera in functie de medic. Verifica toate datele: cati pacienti a tratat, aproximativ, prin implant dentar, cati ani de experienta are, ce specializari a obtinut, din ce asociatii face parte sau, pur si simplu, da un search pe Internet si vezi opinii

 

  1. Producatorul implantului dentar

Implantul dentar propriu-zis are in vedere o componenta interosoasa, o componenta de legatura (bontul proteic) si o componenta orala (coroana dentara) – care este cea mai vizibila. Pentru producerea acestor elemente se folosesc tehnologii si materiale diferite, care clasifica implanturile din zilele noastre in trei mari categorii: standard, premium si premius plus. Pacientul, impreuna cu medicul specialist, vor alege optiunea cea mai potrivita pentru a echilibra bugetul si, respectiv, nevoile de tratament. Nu alege tipuri de implanturi care nu se mai folosesc in zilele noastre si care iti pot pune in pericol sanatatea, doar din ratiuni de buget. In joc este calitatea vietii tale, nu uita acest aspect. Mergi, cu incredere, la un medic bun, despre care ai auzit ca tine pasul cu noile tehnologii si descoperiri din domeniul stomatologiei. E esential!

 

  1. Cazul specific al pacientului

Fiecare pacient are un istoric, un caz specific si o serie de nevoi de urmat in tratament. Pot fi implanturi simple, care – automat – au un cost mai redus, dar si interventii complexe – care necesita operatii chirurgicale, precum aditia osoasa. Prin aditia osoasa, de pilda, medicul specialist este nevoit sa refaca acea cantitate de os care a fost distrusa. Prin manopera chirurgicala, medicul mareste volumul osos din acea zona unde urmeaza sa fie inserat implantul dentar propriu-zis. In aceste cazuri, fie se apeleaza la un substitut artificial, fie se recolteaza osul direct de la pacient. Astfel de interventii, in mod evident, cresc pretul final al tratamentului, dar sunt absolut necesare pentru salvarea danturii pacientului. O buna comunicare cu medicul specialist o sa te ajute sa intelegi nevoile cazului tau si sa te simti confortabil.

 

Cauti specialisti in implanturi zigomatice? Alege clinica Familydent.ro

FamilyDent este clinica medicala care imbina confortul cu profesionalismul. Gasesti aici medici specializati in implanturi zigomatice, cu o bogata expertiza, tineri si orientati spre solutii moderne, de ultima generatie.

Te vei simti in siguranta in compania celor de la Familydent.ro, apreciati de pacienti pentru stilul prietenos si profesionist pe care il demonstreaza in fiecare interactiune cu acestia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe