Antrenorul de tenis Eugen Vătăşescu, la venerabila vârstă de 102 ani

luni, 27 iunie 2022

 

În urmă cu 72 de ani, pe peronul micuţei gări din Râmnicu Vâlcea cobora, venind de la Craiova, tânărul economist Eugen Vătăşescu. Fusese repartizat de către fosta regiune Craiova, la Râmnicu Vâlcea în cadrul Sfatului Raional ce purta numele micuţului oraş de sub sprânceana dealului Capela, Râmnicu Vâlcea.

A rămas aici la Râmnicu Vâlcea. S-a îndrăgostit de oameni, dar şi oamenii de el. Împreună cu renumitul profesor Marin Trincă amenajează primul teren destinat jocului de tenis de câmp. Era prima amenajare de acest gen din Râmnicu Vâlcea. Ca un magnet, tinerii vâlceni au fost atraşi de această amenajare, dar şi de cei doi mari sportivi ai Râmnicului din acea perioadă, Marin Trincă şi Eugen Vătăşescu care la vârsta de 30 de ani este nelipsit de pe micuţa amenajare sportivă de lângă ştrandul din Zăvoiul vâlcean.

A fost o muncă susţinută. Terenul a fost acoperit cu zgură neagră cărată din incinta Gării din Râmnicu Vâlcea cu mijloace de transport improvizate, cu sprijinul neprecupeţit al conducerii liceului de băieţi din localitate, astăzi Colegiul Naţional Alexandru Lahovari.

Apar o serie întreagă de practicanţi ai acestui minunat joc sportiv, tenisul de câmp. Se cuvine să-i reamintim pe cei care în fiecare după-amiază, când timpul permitea să fie văzuţi cu rachetele în mână, de-o parte şi de alta a fileului, făcând o binemeritată propagandă a acestui minunat joc sportiv.

Marcel Lăzărescu, Senti Simian, coloneii Vlăduţ şi Diaconescu etc., sunt consideraţi, şi pe bună dreptate, pionierii tenisului de câmp în Râmnicu Vâlcea, alături de sărbătoritul de astăzi, Eugen Vătăşescu care la venerabila vârstă de 102 ani nu şi-a spus ultimul cuvânt şi îl găsim prezent cu racheta în mână pe terenurile de tenis existente la ora actuală în Râmnicu Vâlcea.

În aceste momente festive, încărcate de emoţie, noi cei care l-am cunoscut de peste 70 de ani, fiind consideraţi ucenicii acestui mare moderator şi şlefuitor de talente în sportul vâlcean.

Academia Olimpică Română –Filiala Vâlcea în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din  România –Filiala Vâlcea şi cu Ziarul de Vâlcea îi urează distinsului nostru sărbătorit viaţă lungă, multă sănătate şi fericire alături de cei dragi. Prezenţa lui la această înaintată vârstă, constituie pentru noi toţi un exemplu demn de urmat.

Cu această ocazie îi oferim diploma de excelenţă, medalia Academiei şi tricoul cu însemnele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român „Cele cinci cercuri olimpice”.

La mulţi ani, nene Eugen! Suntem alături de dumneavoastră, încercând, şi sperăm noi să reuşim, ca puternica dumneavoastră personalitate să rămână pentru noi toţi un model de viaţă, de conduită, nu numai pentru generaţia actuală, dar şi pentru generaţiile viitoare.

La mulţi ani!

Nicolae Dinescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe