Tipuri de rochii şi cum ar trebui să le alegi în funcţie de eveniment

joi, 7 aprilie 2022

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/08/05/03/08/fashion-2582171_960_720.jpg 

 

Există multe tipuri de rochii şi ar trebui să ştii care este cea mai potrivită pentru fiecare eveniment. Unele sunt mai adecvate pentru o cină de afaceri, în vreme ce altele sunt mai potrivite pentru un bal sau o nuntă. A învăţa care este alegerea optimă în funcţie de conformaţia ta, dar şi de ocazie, este un factor esențial pentru a arăta fascinant.

Sunt multe ocazii speciale la care femeile, pur şi simplu, nu ştiu cum să se îmbrace. Te vei simţi confuză în legătură cu ţinuta pentru nuntă, pentru un cocktail sau pentru o cină de afaceri. Cu toate acestea, ţinuta potrivită te poate face să străluceşti şi îţi va salva noaptea. Există rochii de damă Foggi pentru fiecare ocazie şi, dacă vei şti care este cea mai potrivită, sigur vei atrage multe priviri admirative şi complimente. Citeşte rândurile următoare pentru a te informa în legătură cu tot ce trebuie să ştii despre acest lucru.

Rochii formale

Dacă vei merge la un eveniment cu cod vestimentar “cravata albă” vei avea nevoie de o rochie de bal sau de seara până în podea în culori închise. Mănuşile lungi, de preferat albe, sunt opţionale, dar îţi vor completa perfect ţinuta pentru acest cod. Dacă evenimentul are loc până în ora 18, poţi opta şi pentru o rochie mai scurtă. 

Codul vestimentar “cravată neagră” este mai puţin strict. De data aceasta poţi opta pentru o rochie elegantă de cocktail sau o rochie de seara până în podea. Pentru a face alegerea optimă, ţine cont de locaţie, oră şi codul vestimentar specificat pe invitaţie. De asemenea, alege o rochie dintr-un material luxos precum taftaua, mătasea sau satinul şi accesorizează-ţi ţinuta adecvat. 

Rochii formale sunt cele fără umeri, cele din două piese cu mânecă de lungime mijlocie, rochia sirenă, rochia de bal, rochia cu un singur umăr sau cu mâneci lungi.

Rochii semi-formale

Ţinuta semi-formală pentru femei include o mulţime de opţiuni. Poţi opta pentru o rochie elegantă şi modernă până la genunchi, dar şi pentru un costum cu pantaloni elegant şi un top cool. Stilul semi-formal este un amestec între sofisticat şi relaxat şi una dintre cele mai casual opţiuni formale.

Când planifici ce vei purta, ţine cont de tipul evenimentului. Poţi opta pentru o rochie până la genunchi fără umeri, pentru o rochie chic, o rochie midi sau maxi până la genunchi, o rochie de seară sofisticată până la genunchi, o rochie lungă semi-formală sau o rochie semi-formală aurie, ideală pentru perioada sărbătorilor de iarnă. 

Rochii pentru o cină de afaceri

Când te îmbraci pentru o cină de afaceri, alege rochii care te fac să arăți profesional şi, totodată, conservatoare. Dacă vrei să faci o impresie bună, asigură-te că ținuta ta de afaceri arată impecabil înainte de a pleca la eveniment. 

De asemenea, tipul de rochie ales trebuie să se potrivească cu cina la care vei participa. Dacă este imediat după orele de birou, poţi purta ceea ce ai purtat şi în timpul zilei, eventual cu o pereche de pantofi mai eleganţi. 

Însă, dacă este o cină care are loc mai târziu, alege o rochie formală de afaceri. Aceasta are  lungimea, culoarea şi materialul cât se poate de conservatoare. Astfel, va fi până la genunchi sau chiar mai jos, va avea o culoare discretă şi va fi realizată dintr-un material de calitate. Nu va avea decolteuri joase şi provocatoare şi nici nu vei purta accesorii stridente. Rochia nu trebuie să fie nici prea strâmtă, dar nici prea largă. Însă, trebuie să pice cât mai bine pe tine pentru a avea un aspect rafinat, elegant şi stilat. 

Poţi opta pentru o rochie midi chic, o rochie de petrecere de cocktail de afaceri sau o rochie creion cu un blazer.

Rochii de cocktail

Pentru a avea lungimea ideală, rochiile de cocktail trebuie să se termine în dreptul genunchilor. La un eveniment vestimentar de cocktail poţi purta şi un costum din două piese, însă o rochie de cocktail cu accesorii și pantofi eleganţi este cea mai buna alegere. Înainte de a cumpăra rochia de cocktail perfectă, ia în considerare forma corpului tău. 

De exemplu, dacă șoldurile și coapsele tale sunt mai mari decât partea superioară a corpului, ar trebui să cauți o rochie cu talie înaltă. Şi, dacă ai umerii largi și șoldurile mici, poți alege o rochie cu lungime asimetrică.

De asemenea, nu purta o rochie prea decoltată şi nici o geantă supradimensionată. Ai putea opta pentru o poşetă ambreiaj. Rochiile de cocktail sunt potrivite pentru evenimente formale și casual şi poţi alege o rochie neagră, o rochie de cocktail festivă, sofisticată sau cu flori.

Rochii casual

Rochiile casual sunt perfecte pentru o zi lejeră şi unele evenimente casual de seară, weekenduri, evenimente business casual etc. Îmbrăcămintea lejeră înseamnă că nu trebuie să urmezi reguli stricte, ci doar propriile gusturi. Rochiile casual tind să se potrivească bine cu orice tip de încălțăminte, şi chiar și cu pantofii sport. Trebuie doar să alegi un stil în care să te simți confortabil și relaxat.

Nu toate rochiile casual sunt potrivite pentru orice eveniment casual. De exemplu, nu este de așteptat să porți aceleași haine la un eveniment business casual ca la plajă sau la o seară de fete. Poţi alege o rochie mini sau maxi, rochii imprimate, tunica, bodycon sau A-line.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe