Pregătirea casei pentru vânzare: 5 sfaturi practice

joi, 7 aprilie 2022

Sursa foto: https://www.rawpixel.com/image/5949962/free-public-domain-cc0-photo

Dacă vrei să vinzi ușor o casă și să obții pe ea prețul pe care ți-l dorești, trebuie să acorzi o atenție deosebită pregătirii imobilului pentru o astfel de tranzacție. Totul trebuie să fie pus la punct în cele mai mici detalii, iar dacă nu știi exact cum trebuie să procedezi, ți-am pregătit câteva sfaturi utile.

Renovează interiorul și fațada

Pregătirea pentru scoaterea la vânzare începe cu inspecție amănunțită a casei, pentru a stabili ce reparații sunt necesare și ce îmbunătățiri pot fi aduse. Dacă locuința este mai veche se impune refacerea zugrăvelii, de preferat în culori simple cât mai deschise, pentru a face încăperile să pară mai mari și mai spațioase. Apoi, dacă este cazul, se repară sau se înlocuiește parchetul și se schimbă gresia și faianța din baie și bucătărie. Instalația electrică și cea sanitară trebuie să fie perfect funcționale iar straturile de vopsea de pe suprafețe trebuie împrospătate.

La fel de importantă este și renovarea fațadei, pentru că în funcție de aspectul exterior al casei, cumpărătorii își vor face o primă impresie. Nu  în ultimul rând nu trebuie neglijată nici curtea și grădina.

Lasă totul în seama profesioniștilor

După ce casa a fost pusă la punct, o poți scoate la vânzare, iar lucrurile se pot rezolva mai repede și mai ușor dacă încredințezi sarcina unor profesioniști. Serviciile imobiliare de vânzarea a caselor au la dispoziție mai multe instrumente și metode pentru realizarea unor astfel de tranzacții, iar în acest mod cresc șansele de a găsi un client interesat. Trebuie doar să semnezi un contract de reprezentare, iar toate sarcinile vor fi preluat de agenția specializată, inclusiv întocmirea tuturor documentelor necesare la momentul efectuării tranzacției.

Promovează anunțul pe toate canalele

Publicitatea este esențială în cazul tranzacțiilor imobiliare, fapt pentru care anunțul tău de vânzare trebuie să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Așadar, ai nevoie de promovare masivă pe toate canalele de comunicare. Anunțul trebuie să apară în cât mai multe rubrici de mică publicitate din ziare dar și în spațiul online. Există numeroase grupuri pe rețelele de socializare și site-uri de mică publicitate, iar anunțul trebuie să fie promovat și aici.

De mare ajutor va fi și un panou montat în fața casei, prin care trecătorii să fie informați că imobilul este de vânzare. Bineînțeles, pe același panou trebuie să fie trecut și numărul tău de telefon sau alte date de contact.

Eliberează spațiul de lucrurile inutile

În momentul vizionării, spațiul din casă trebuie să fie cât mai generos și aerisit, iar în acest sens trebuie scapi de elementele care nu sunt de strictă necesitate. Mobilierul vechi, tablourile și alte decorațiuni care încarcă vizual interiorul trebuie să dispară, la fel și lucrurile personale. Fotografiile de familie, bibelourile, vitrinele cu diplome și trofee, lasă impresia potențialilor clienți că pătrund într-un spațiu intim, iar astfel nu se vor mai simți în largul lor. Aceștia vor rămâne cu senzația că nu se simt confortabil și că spațiul nu le aparține, ceea ce va face să dispară și interesul pentru achiziționarea casei.

Oferă cât mai multe informații

Anunțul de vânzare trebuie să fie unul cât mai detaliat, conținând toate informațiile care l-ar putea interesa pe cumpărător. De asemenea, anunțul va avea mai multă vizibilitate dacă va fi însoțit de fotografii sugestive, care să prezinte locuința în toate detaliile. Fotografiile trebuie să fie clare și realizate din unghiuri potrivite, iar în acest mod vor atrage mai mult atenția.

Șansele de a vinde ușor locuința cresc, ținând cont de aceste sfaturi, iar de acest lucru sperăm să te convingi și tu cât mai curând.    

 

 

 

   

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe