Iata 6 lucruri de care ai nevoie pentru a-i oferi parchetului un nou look

miercuri, 19 ianuarie 2022

 

O podea cu parchet întreținut și îngrijit impecabil va rezista, cu siguranță, generații după generații. Aceasta este o veste foarte bună, deoarece parchetul, indiferent de model, specie de lemn, finisaj, culoare, textură, nu se demodează niciodată. Va fi întotdeauna o completare perfectă pentru orice design de interior. Deci, indiferent dacă este vorba despre un living contemporan sau de un dormitor mai elegant cu influențe vintage, parchetul este fundalul perfect pentru orice spațiu și poate fi un punct principal al încăperii. Îngrijirea unui parchet din lemn nu este atât de complexă sau dificilă. Nu necesită multă energie, timp sau bani. Totuși, podelele cu parchet au specificul lor și necesită o rutină de curățare și întreținere regulată, aprofundată și adecvată. Iar pe lângă această rutină, uneori poate apărea nevoia de a recondiționa parchetul. Cel mai des acest lucru se întâmplă după ani buni în care s-a uzat și lacul își pierde luciul, mătuindu-se. Tu știi de ce ustensile ai nevoie pentru recondiționarea parchetului?

6 ustensile utile în recondiționarea parchetului

Pentru ca întreaga operațiune să se desfășoare fără probleme trebuie să achiziționezi cele mai bune instrumente și materiale în vederea obținerii unui rezultat perfect. De asemenea, dacă vrei să faci singur acest lucru, este important să te interesezi care sunt pașii în recondiționarea parchetului astfel încât să fii sigur că faci o treabă bună.  

  •         Mașină de rașchetat. Desigur că aceasta constituie elementul principal pentru o astfel de operațiune. Mașina de rașchetat folosește șmirghelul pentru a îndepărta finisajele vechi ale lemnului. Face acest lucru prin îndepărtarea stratului superior de lemn și coborând la baza substratului parchetului sau a altor pardoseli.
  •         Șmirghel. Există trei tipuri de șmirghel care se folosesc în acest proces de recondiționare: șmirghel cu granulație de 24 sau 36, respectiv un șmirghel cu granulație de 50 - 60, mai fin, pentru finisaje și detalii. De asemenea, mai este nevoie de un șmirghel cu granulație de 100 – 120 cu care se va rașcheta rășina despre care se va menționa mai jos.
  •         Rășină specială. Este ca un chit pentru a umple rosturile.
  •         Mașină cu discuri cu granulații diferite: de la 60 până la 220.
  •         Grund. La fel cum pereții au nevoie de amorsă pentru a fi curățați și pentru a se prinde mai bine vopseaua, așa este și în cazul parchetului. Este nevoie de acest grund special pentru ca lacul să aibă o mai mare aderență pe parchet.
  •         Lac. Un alt material la fel de important ca mașina de rașchetat. Până la urmă, toate ustensilele și materialele prezentate sunt pentru a pregăti parchetul pentru momentul lăcuirii. Dacă intri pe site-ul celor de la Benjamin Moore vei avea o surpriză plăcută. Gama de lacuri pentru lemn de la Benjamin Moore îți oferă varietate. Și pe lângă aceasta, produsele lor de calitate superioară oferă garanția unor rezultate cu care te vei mândri. Poți alege lacul în funcție de felul în care vrei să arate, la final, camera. Vrei să fie lucioasă sau mai mată? Asta ține de preferințele tale.

În concluzie, există câteva materiale și ustensile care nu ar trebui să lipsească din inventar atunci când începi procesul de recondiționare a parchetului. Fii atent să ai tot ceea ce îți trebuie încă de la început pentru că acest lucru te va ajuta să termini cât mai repede întreaga operațiune. Astfel, te poți bucura într-un timp mai scurt de noua încăpere. 

Sursă foto: freepik.com 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe