Păreri PEFOC - de ce sunt la mare căutare sobele confecționate din oțel și căptușite cu șamotă?

vineri, 1 octombrie 2021

 

Pe piața soluțiilor termice premium și cu design fermecător, și-au făcut apariția tot mai multe tipuri de soba pe lemne ce reușesc, nu numai să înlocuiască, dar și să aducă un aport semnificativ de căldură, fiabilitate și confort. Alternativa la clasicul șemineu pe lemne, experții noștri cu experiență îndelungată și tradiție pe piața soluțiilor termice alternative din România, de la Pefoc, ne-au povestit că noile modele nu mai sunt fabricate doar din arhicunoscuta fontă, de altfel, un material renumit pentru proprietatea sa de a emana căldura, la foarte scurt timp dupa aprinderea focului.

Așadar, în rândurile de mai jos și cu ajutorul informațiilor primite de la specialiști, vă vom detalia pe scurt, de ce sunt la mare căutare, sobele confecționate din oțel, căptușite cu un super-material: șamota!

Șamota este o soluție inovativă, un material consumabil cu o capacitate superioară de termoizolare, care influențează la parametri maximi procesul de ardere și implicit, creșterea semnificativă a randamentului oferit de sobă. Grație temperaturii foarte mari din camera destinată arderii, șansele rămânerii de resturi de cenușă depuse la interior, scad considerabil, iar sticla rămâne mereu curată, operațiunea de curățare a sobei devenind și ea mult mai facilă. În plus, sobele căptușite cu șamotă au un aspect mai plăcut cu mențiunea că șamota necesită înlocuire după aproximativ 5 ani de utilizare constantă.

Capacitatea sobelor de tip semineu ieftin este determinată în mod direct de dimensiunile spațiului care urmează să fie încălzit. Deși modelele prevăzute cu înveliș de șamotă au avantajul că se curăță și se întrețin mult mai ușor, totuși, în cazul în care este nevoie să se genereze o căldură mai mare și pe o perioada îndelungată de timp, sobele cu pereți din fontă se recomandă ca fiind cele mai potrivite.

Un alt aspect pe care nu trebuie să-l neglijăm atunci când ne hotărâm să achiziționăm o sobă îmbunătățită cu șamotă, o reprezintă partea de design. Modelele din oferta sibienilor de la Pefoc sunt deosebit de aspectuoase, se pliază pe gusturile fiecăruia și sunt concepute special pentru a se potrivi perfect în tonurile locuinței, care va deveni în scurt timp, un manifest pentru stil și mult bun gust decorativ.

Din varietatea de modele, cele mai căutate de către clienți sunt sobele ultramoderne cu picior de susținere, în formă ovală sau sobele rustice placate cu teracotă pentru un finisaj deosebit, care să-ți amintească cu plăcere de atmosfera regăsită în casa caldă de la țară. Pentru cazurile în care spațiul destinat montării unei sobe nu este atât de încăpător, există soluția modelelor de sobe înguste.

Căldura naturală emanată de arderea lemnelor, nu se compară cu nimic altceva, de aceea, gândește-te serios la oportunitatea achiziționării unei soluții de încălzire pe lemne, mai ales că, meșterii cu peste două decenii de comercializare și montaj profesional al tuturor soluțiilor de încălzire alternativă, pun la dispoziție în magazinul on-line pefoc.ro o gamă variată de șeminee și sobe pe lemne, nenumărate modele de șemineu pe gaz, sobe din fontă, din oțel sau căptușite cu șamotă, pentru o ardere eficientă, soluții profesionale de cos fum ceramic și alte peste 9000 de produse și accesorii, toate dedicate universului termic de calitate la prețuri pentru toate buzunarele.

Acum, poți aduce în locuința ta, bucuria confortului superior și un element de decor deosebit, de calitate înaltă și cu durată mare de viață! Pentru orice model din gama pefoc.ro, se oferă garanție de 5 ani și transport gratuit în întreaga țară - simplu, rapid și la un singur click distanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe