Ana-Loredana Predescu: Atenție! Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare

joi, 16 septembrie 2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Ana-Loredana Predescu: Atenție! Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal), afiliat grupului PSD, a trimis o interpelare către ministrul Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, pentru a solicita clarificări referitoare la ce înseamnă concret sintagma „alte acțiuni de combatere a răspândirii bolilor infecțioase în colectivitate” și eliminarea acesteia, pentru a aduce asigurări părinților asupra faptului că textul din anexele contractului educațional, nu ascunde în fapt consimțământul pentru vaccinarea propriilor copii.
Membru în Comisia pentru învățământ de la Camera Deputaților, parlamentarul de Brașov a declarat: „I-am adresat această interpelare ministrului educației pentru că trebuie să știm clar ce înseamnă sintagma „alte acțiuni”.
Primesc din ce în ce mai multe mesaje de la educatori, de la profesori și de la părinți care acuză că se fac presiuni instituționale și politice tot mai mari pentru ca părinții să își dea acordul pentru vaccinarea propriilor copii împotriva COVID.
Vaccinarea trebuie să reprezinte un act voluntar de voință proprie exprimat liber și nu constrâns.”
Deputatul de Brașov a mai adăugat:
„Stella Kyriakides, Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a declarat că cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană, de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), repectiv, Pfizer, Astrazeneca, Moderna sau Johnson, au fost aprobate pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Excepție face vaccinul BioNTech/Pfizer, care a fost aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.
În data de 28 mai 2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat acordarea unei prelungiri a indicației pentru a include utilizarea la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 de ani.
Însă RECOMANDAREA aceasta nu înseamnă AUTORIZARE.”

IMG-20210916-WA0023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe