|luni, septembrie 27, 2021
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 09.08.2021 

soparla-cu-volanas
  • Conform unui raport la Autorității Electorale Permanente, cei doi candidați liberali la alegerile parțiale locale din 27 iunie, de la Scundu și Slătioara, au făcut cheltuieli din „venituri proprii” în campania electorală de 210 milioane de lei vechi: Gheorghe Stamatie (100 milioane de lei vechi) și Octavian Constantin Dragu (110 milioane de lei vechi). Ce este de remarcat este că sumele respective sunt mult mai mari decât ale candidaților PSD, care au și… câștigat alegerile. Reamintim că, în 27 iunie, la Scundu, candidatul social-democrat, George Mihăiță Blejan, a obținut 446 de voturi, în timp ce candidatul PNL, Gheorghe Stamatie, a strâns doar 138 de voturi. La Slătioara lupta politică a fost ceva mai strânsă, însă și aici social-democrații și-au adjudecat victoria la un scor confortabil. Pesedista Camelia Romcescu (soția fostului primar) a obținut 984 de voturi, în timp ce contracandidatul său, liberalul Octavian Constantin Dragu, a fost votat de 648 de cetățeni cu drept de vot.

 

  • Conflictul dintre directorul Bibliotecii Județene, Remus Grigorescu, și Organizația ALDE Vâlcea s-a mutat de câțiva ani încoace la… Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe când era consilier local ALDE (în mandatul 2016-2020), Remus Grigorescu a avut mai multe „clinciuri” cu fostul președinte ALDE Vâlcea, Dumitru Lovin, care iată au ajuns pe rolul instanțelor de judecată. „Anulează recursul declarat de reclamantul Grigorescu Remus împotriva deciziei civile nr. 3194 din 4 noiembrie 2020, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti – Secţia I civilă. Obligă pe recurent la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către intimatele Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Bucureşti şi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Organizaţia Vâlcea. Definitivă”, se arată în decizia ICCJ.

 

  • Dintre toți cetățenii Râmnicului chemați de Virgil Pîrvulescu să ocupe funcții în conducerea societăților ETA și Piețe Prest ( foarte mulți chiar l-au crezut și s-au prezentat cu cv-uri !), actorul de teatru ieftin, actualul viceprimar liberal, a numit noi directori( cu mandat pe perioadă determinată) la societățile sus amintite. ETA S.A. este condusă de un domn în vârstă de 71 de ani pe nume Borza, membru liberal cu vechime foarte mare în partid, iar Piețe Prest este condusă de un tinerel de 33 de ani, pe nume Vlădoi, membru în echipa de tineret a PNL Ramnicu Valcea.
    Exercițiul de imagine al dlui Pîrvulescu, prin care îndemna vâlcenii (tinerii !) să concureze în număr mare la aceste posturi de conducere este de un ridicol absolut !

 

Leave a Response