|joi, mai 26, 2022
 • Follow Us!

În județul Vâlcea au fost vaccinate până în prezent 70.037 de persoane 

vaccin_49768300

 

 

În cadrul campaniei  de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 70.037 de persoane.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 123.539, dintre care 107.794 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 3.924 sunt doze de vaccin Moderna, 10.521 sunt doze de vaccin AstraZeneca și 1.300 sunt doze de vaccin Janssen.

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 70.037

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 53.502

În cursul zilei de luni, 24.05.2021, au fost vaccinate 943 persoane:

– 413 persoane (doza nr. 1)

– 530 persoane (doza nr. 2)

Din cele  413 doze administrate pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1 s-au utilizat:

–  257 doze vaccin Pfizer BioNTech

–   1 doză vaccin AstraZeneca

–  155 doze vaccin Janssen

Pentru efectuarea celor 530 doze de vaccin (doza nr. 2) s-au utilizat:

– 404 doze vaccin Pfizer BioNTech

– 96 doze vaccin AstraZeneca

– 30 doze vaccin Moderna

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de ieri:

 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Rm Vâlcea: 60 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Preda Buzescu” Berbești: 18 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul orașului Bălcești: 18 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „Brătianu” Drăgășani: 78 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 114 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 67 doze
 • Centrul de vaccinare „Panait Donici”: 78 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 70 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Călimănești: 56 doze
 • Sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu: 24 doze
 • Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 Rm Vâlcea: 43 doze
 • Spitalul Orășenesc Brezoi: 12 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Mihăești, sat Buleta: 36 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Orlești: 30 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Sutești: 30 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Teoretic Lădești: 12 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ George Țărnea” Băbeni: 22 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ Antim Ivireanul” Rm Vâlcea: 40 doze

 

Precizăm că, începând din data de 23.03.2021, la nivelul județului Vâlcea a fost demarată și etapa a III-a de vaccinare, în prezent fiind operaționale 20 centre de vaccinare comunitare din județ: șase centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann (două centre), sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și sala de sport a liceului „Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna și vaccin Janssen), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orasul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”), două centre în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), două centre în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un centru în comuna Lădești (sala sport din cadrul Liceului Teoretic Lădești), un centru în comuna Mihăești (în cadrul Căminului cultural din satul Buleta), un centru în comuna Orlești (în cadrul Căminului cultural din satul Orlești) și un centru în comuna Sutești (în cadrul sălii de sport din satul Mazili). Totodată, în cadrul centrului de vaccinare de la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea există și un flux de vaccinare pentru populație, iar în cadrul celorlalte centre comunitare din județ sunt patru echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

De asemenea, vă informăm că, începând cu data de 7 mai 2021, a fost demarată în județ și campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producatorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează atât în cadrul cabinetelor medicilor de familie care și-au exprimat dorința de a vaccina cu vaccin anti COVID-19, cât și în centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm Vâlcea.

Lista medicilor de familie din județ care vaccinează cu vaccin Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea: www.aspjvalcea.ro.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Response