4 SFATURI pentru a invata sa gatesti ca la carte

vineri, 2 aprilie 2021

 

Nu este deloc usor sa gatesti, mai ales daca n-ai mai facut acest lucru in trecut. Bucataria este un domeniu complex si amplu, care necesita pasiune, indemanare si grija. Cu toate acestea, daca prinzi experienta, totul ti se va parea floare la ureche.

Chiar daca pana acum ti-a gatit altcineva, trebuie sa stii ca nu este timpul pierdut, fiindcă această activitate, care pentru multi oameni este o pasiune, poate fi deprinsa foarte usor, mai ales daca exista ambitie si dorinta. Astfel, nu te teme de bucatarie, fiindca poti deveni expert in scurt timp. 

Iata 4 sfaturi care sa te ajute sa devii un bucatar iscusit, pornind de la 0:

 

  • Cumpara carti de gatit

Daca trebuie sa gatesti pentru prima oara in viata ta, este normal sa fii speriat si sa te temi chiar si sa aprinzi aragazul. Cu toate acestea, trebuie sa-ti iei inima in dinti si sa dovedesti ca poti reusi orice in viata. 

Astfel, daca nu stii de unde sa incepi sau ce anume sa prepari, poti vedea care sunt cartile de retete oferite de Bookzone, astfel incat sa iti iei avant in bucatarie. Poti gasi in acestea atat cele mai banale preparate, cat si gustari si delicatese demne de restaurant. Depinde doar de tine si de ce vrei sa experimentezi! 

 

  • Invata preparatele facute de mama

Un alt mod simplu de a incepe sa gatesti este sa-ti suni mama si sa o rogi sa te invete secretele tuturor preparatelor copilariei tale, precum grisul cu lapte, sarmalelele sau chiar cozonacul. Calmul si rabdarea acesteia te vor ajuta sa prinzi incredere si sa simti ca nimic nu este imposibil. 

Noteaza pe un carnetel toate mancarurile si pasii discutati cu ea, astfel incat sa nu uiti absolut nicio etapa din prepararea deserturilor sau ciorbelor favorite Este foarte important sa nu treci cu vederea niciun detaliu specificat de mama, fiindca rezultatul final poate depinde in proportii mari de cele mai banale informatii. 

bucatarie

 

  • Cauta pe internet cele mai rapide si usoare retete

Internetul este plin de specialisti care stiu cat este de important sa ofere detalii si informatii pretioase despre preparatele pe care le adora. Poti gasi, printr-un simplu search, atat retete complicate si demne de un bucatar cu experienta, cat si cele mai usoare preparate, ideale pentru un om aflat la inceput de drum in tainele bucatariei. Astfel, daca vrei sa mananci ceva rapid, gustos si, cel mai important, gatit de tine, gaseste retetele potrivite pentru tine si indemanarea ta.

 

  • Ajuta-ti prietenii in bucatarie

Daca un prieten de-ai tai se pricepe foarte bine la gatit si reuseste de fiecare data sa prepare cele mai gustoase mancaruri, atunci este bine sa stai cat mai mult pe langa acesta. De fiecare data cand doreste sa gateasca ceva, ajuta-l in bucatarie, astfel incat sa inveti si tu secretele sale culinare. Vei vedea ca iti va prinde foarte bine o astfel de experienta! 

In cele din urma, nimeni nu s-a nascut invatat si toata lumea a pornit de la 0, indiferent de domeniu. Astfel, nu trebuie sa te temi ca vei fi stangaci la inceput sau ca preparatele tale nu vor avea gustul la care te-ai fi asteptat, pentru ca lucrurile acestea sunt perfect normale si se invata in timp. 

Sursa foto: Pixabay.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe