|marți, ianuarie 18, 2022
 • Follow Us!

Autostrada Sibiu-Pitești: 11 oferte depuse de firme din China, Turcia și Europa pentru secțiunea 2 care străbate mare parte județul Vâlcea 

autostrada-oradea-650x435

 

Exact 11 oferte de la firme și asocieri de constructori din Europa, China și Turcia au fost depuse la licitația de circa 1 miliard de euro pentru Secțiunea 2 Boița – Cornetu (mare parte în județul Vâlcea), parte din autostrada A1 Sibiu – Pitești, de 31,33 km lungime. Tronsonul presupune execuția a 7 tuneluri cu o lungime de circa 4,9 km în total, 27 de viaducte, 22 de poduri, un ecoduct și câteva sute de lucrări de consolidare și susținere versanți. Cinci asocieri din Turcia, o asociere Chinezo-Turcă, o asociere Chinezo-Română, dar și mai multe firme din Italia, Spania sau Grecia se numără printre ofertanți. Contractul “Proiectare si Executie “Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2:Boita – Cornetu”, o secțiune din A1 de circa 31,33 km lungime, a fost scos la licitație în decembrie 2020. Valoare estimată a contractului scos la licitație este între 4.635.473.646 RON fără TVA și 5.268.944.216 RON cu TVA. Contractul are un termen de 24 luni pentru perioada de proiectare, 64 luni pentru perioada de execuție și cel puțin 60 luni pentru perioada de garanție a lucrărilor.

Până la termenul limită de depunere au depus candidaturi următorii ofertanți, a anunțat marți Compania de Drumuri:

 1. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER SpA (Grecia – Italia)
 2. ASTALDI SPA (Italia)
 3. ASOCIEREA CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD. – DRUM ASFALT SRL – DIMEX-2000 COMPANY S.R.L (China – Romania – Romania)
 4. IMPRESA PIZZAROTTI & CSpA (Italia)
 5. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)
 6. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – – (Turcia)
 7. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
 8. ASOCIEREA REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş. (Turcia)
 9. ASOCIEREA SINOHYDRO CORPORATION LIMITED – POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LTD – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO. LTD – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI (China – Turcia)
 10. ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA (Romania -Spania)
 11. ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TICARET A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

31 de km cu 7 tuneluri și 27 de viaducte pe parcurs

Tronsonul de 31,33 de km presupune construcția a 7 tuneluri cu o lungime totală de peste 4,9km, 27 viaducte, 22 poduri, un ecoduct de circa 210 metri lungime în zona Lazaret și alte câteva sute de lucrări de consolidare, susținere și structuri de stabilizare. Licitația CNAIR are o componentă de precalificare pentru constructorii care vor depune oferte, iar ofertele vor fi adjudecate pe baza celui mai bun raport calitate – preț, componenta financiară contând 50%. Autoritatea contractantă va mai acorda punctaje în plus (maxim 10 puncte) pentru ofertele care prezintă o durată mai mică de execuție a contractului. Autoritatea Contractantă punctează durata de execuție a contractului ofertată prin raportare la durata de 88 luni stabilită de Autoritatea Contractantă că durata maximă de execuție a contractului, după cum urmează: – Pentru oferta care prezintă o durata de execuție a contractului mai mică cu 4 luni față de durata maximă de execuție a contractului se vor acordă 2 puncte ; – Pentru oferta care prezintă o durata de execuție a contractului mai mică cu 8 luni față de durata maximă de execuție a contractului se vor acorda 4 puncte ; – Pentru oferta care prezintă o durata de execuție a contractului mai mică cu 12 luni față de durata maximă de execuție a contractului se vor acorda 6 puncte ; – Pentru oferta care prezintă o durata de execuție a contractului mai mică cu 16 luni față de durata maximă de execuție a contractului se vor acorda 8 puncte ; – Pentru oferta care prezintă o durata de execuție a contractului mai mică cu 20 luni față de durata maximă de execuție a contractului se vor acorda 10 puncte. Nu se acceptă o perioada de proiectare mai mică de 18 luni și nici o perioada de execuție a lucrărilor mai mică de 50 de luni.

Leave a Response