Vrei să îți cumperi o mașină? TOP 3 aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a face o alegere!

vineri, 8 ianuarie 2021

 

 

Una dintre rezoluțiile tale pentru noul an este să îți cumperi o mașină? Nu te grăbi să iei o decizie, deoarece ești pe punctul de a face o investiție importantă, iar alegerea trebuie să fie foarte bine gândită înainte, pentru a nu avea regrete mai târziu.

Modelul de autoturism pe care îl vei achiziționa trebuie să corespundă în primul rând nevoilor tale, așa că nu te îndrepta spre variante care sunt la modă, dar nu ți se potrivesc. Astfel, dacă ai o familie mare, cu copii mici, care au nevoie și de scaun special pe bancheta din spate, nu este recomandat să alegi o mașină sport sau doar cu două uși.

Iată care sunt cele 3 întrebări la care trebuie să îți răspunzi înainte de a cumpăra o mașină:

 

  1. Nouă sau second-hand?

Dacă nu ai un buget foarte generos și nu te deranjează să ai o mașină folosită de altcineva, te poți orienta către un autoturism second-hand, în așa fel încât să te bucuri de modelul pe care ți-l dorești, dar pe care nu ți-ai permite să îl cumperi nou de la reprezentanță. Trebuie doar să ai grijă să găsești un vânzător corect, care să nu îți ascundă eventuale accidente sau defecțiuni din trecut sau să modifice numărul de kilometri afișat pe bord.

 

  1. Sursa de finanțare?

Dacă te-ai hotărât să îți iei o mașină nouă, înseamnă că vei avea nevoie de o sumă consistentă, iar dacă nu ai deja acești bani strânși, va trebui să găsești o sursă de finanțare potrivită pentru tine. Astfel, poți să împrumuți de la bancă sau să achiziționezi autovehiculul în leasing. Această din urmă variantă este preferată de tot mai multe persoane, deoarece îți oferă posibilitatea să renunți la modelul contractat și să îl înlocuiești cu un altul, dacă te plictisești după ceva timp.

De asemenea, dacă vrei să urmezi noul trend și să alegi o mașină electrică sau hibrid, vei beneficia de subvenții de la stat, astfel prețul de achiziție va fi mult mai mic.

 

  1. Ce cheltuieli vei avea pe viitor?

Trebuie să știi că prețul de achiziție nu este singura cheltuială, deoarece o mașină presupune costuri periodice, mai mari sau mai mici, în funcție de vechime și de starea de funcționare.

Întreținerea unui autoturism presupune vizite regulate la service pentru revizii și alte lucrări, pe care trebuie să le respecți întocmai, dacă vrei să nu ai probleme cu mașina. De asemenea, vei avea nevoie de anvelope, jante și alte accesorii auto, iar pentru acest lucru, magazinul online Auto Soft îți stă la dispoziție cu produse de calitate.

În plus, trebuie să pui la socoteală și costurile cu carburantul, precum și pe cele pentru asigurările Casco și RCA pe care trebuie să le aibă orice șofer responsabil.

 

În concluzie, achiziționarea unei mașini este un eveniment fericit, dar trebuie să analizezi foarte bine aspectele enumerate mai sus, pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză și a alege modelul potrivit nevoilor tale, pentru a nu avea surprize neplăcute mai târziu.

 

Sursa foto: pexels.com

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe