În ultimii ani, industria construcțiilor de mașini s-a dezvoltat continuu și a ajuns o ramură cheie a economiei din județul Vâlcea

duminică, 15 noiembrie 2020

 

În industria construcţiilor de maşini, funcţionează unităţi economice care produc echipamente pentru industria petrochimică și industria producătoare de autovehicule, elemente hidraulice, atât pentru piaţa internă, cât și pentru cea externă, se arată într-un raport al Prefecturii Vâlcea. SC Vilmar SA este o societate privată cu 100% capital străin - cea mai importantă fabrică a companiei Genoyer SA Vitrolles Franța, care este acţionar principal. Genoyer are filiale industriale şi comerciale aproape în toată lumea, ceea ce asigură suportul relaţional, financiar și logistic pentru promovarea produselor SC Vilmar SA pe toate pieţele lumii. SC Vilmar SA produce și vinde o gamă diversificată de utilaje tehnologice și părţi componente destinate industriei: chimice, petrochimice, petrolului și a gazelor naturale, energetice, metalurgice, construcţiilor mecanice, prelucrării metalelor. Producţia SC Vilmar SA este realizată în patru divizii. Direct sau prin intermediul agenţiilor şi filialelor companiei franceze Genoyer, produsele fabricate în SC Vilmar SA sunt prezente în ţări de pe toate continentele.

SC MW România SA Dragăşani este o societate privată cu 100% capital străin. Circa jumătate din producţia de componente auto realizată de SC MW România SA este destinată exportului, cealaltă jumătate fiind distribuită pe piaţa românească, în special către Automobile Dacia.

SC Wipro Infrastructure Engineering SA, cea mai mare firmă din domeniul CAEN 2812 - Fabricarea de motoare hidraulice, a ocupat locul I în Top Afaceri România 2019 în domeniul 2812 „Fabricarea de motoare hidraulice”. Distincția a fost acordată de site-ul listăfirme.ro, pe baza datelor din bilanțul anului 2018. Având ca premise dinamismul, profesionalismul și promtitudinea, SC Wipro Infrastructure Engineering SA urmărește îndeplinirea tuturor exigențelor referitoare la calitate, servicii și termene de livrare ceea ce îi asigură competitivitate și succes în afaceri. Societatea produce cilindrii hidraulici pentru agricultură, mașini, mașini unelte, mașini de ridicat, produse metalurgice și de minerit. Cilindrii pot fi produși în serii mari, cat și în serii mici, atât în mărimi metrice, cât și în țoli. Conform raportului Prefecturii Vâlcea pe 2019, industria energetică are reprezentare majoră în judeţ, prin Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea, care exploatează potenţialul hidroenergetic al râurilor Lotru şi Olt. Luând în calcul energia electrică brută produsă de centralele componente ale SC Hidroelectrica SA, judeţul Vâlcea se situează pe un onorabil loc II pe ţară.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe