Sparle si soparle, 29.10.2020

joi, 29 octombrie 2020
  • După ceremonia depunerii jurământului, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a spus că va convoca cât mai urgent noul Consiliu Local pentru alegerea celor doi viceprimari. Cel mai probabil, ședința în cauză va avea loc vineri, 30 octombrie, însă cei doi 12 consilieri locali de la PNL și USR s-au „grăbit nițel” pentru că au depus în 27 octombrie (la ora 11,38) la registratura Primăriei cererea de convocare a Consiliului Local pentru alegerea celor doi viceprimari pentru... luni, 2 noiembrie. Mare bătaie de cap are secretarul Primăriei, care va trebui să aleagă între cele două cereri de convocare pentu același subiect: cea a primarului Mircia Gutău sau cea a celor 12 consilieri liberali și useriști!

 

  • În urmă cu 11 ani, în baza unei hotărâri a consiliului local din Călimănești, prin licitație publică cu strigare, în urma căreia s-a încheiat la notariat contractul de vânzare-cumpărare nr. 1207, Primăria a înstrăinat un imobil teren în suprafață de 15.000 mp, situat în punctul „Islaz-Seaca”, aparținând domeniului privat al localității. Întrucât termenul privind demararea construirii unui complex turistic nu a fost respectat, prin Hotărârea nr. 95/2019, Consiliul Local al orașului Călimănești a constatat rezoluțiunea de drept a contractului și s-a angajat să restituie societății comerciale suma încasată: 14 miliarde de lei vechi. În urma purtării unei corespondențe cu firma respectivă și după îndeplinirea tuturor procedurilor legale, zilele trecute, a fost încheiată la notariat convenția de rezoluțiune a contractului de vânzare-cumpărare. Primăria orașului Călimănești a achitat suma de 14 miliarde de lei vechi, reintrând în posesia terenului de la Seaca, zonă în care administrația locală intenționează să dezvolte o a treia parte a stațiunii turistice prin două proiecte strâns legate între ele: Creșterea producției de energie din resurse geotermale prin realizarea/modernizarea capacităților de producție și a rețelelor de transport - distribuție a energiei termice din energie geotermală și Construire Centru de agrement Seaca.

 

  • Primarul orașului Băile Olanești, Sorin Vasilache, a fost învestit în funcție în 28 octombrie! La rândul lor, marți, 27 octombrie, și primarii din Stoilești și Budești au depus jurământul. Calitățile umane precum profesionalismul în administrație, bunul simț și perseverența, au dovedit încă odată că sunt oamenii potriviți la locurile potrivite. Succes în noul mandat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe