Candidatul PMP, Cristian Jianu, are în prim plan atragerea de investitori și crearea unui parc industrial pe Platforma Chimică

duminică, 2 august 2020

 

În cazul în care va câștiga alegerile pentru Primăria Râmnicului, candidatul PMP, Cristian Jianu, are în prim plan atragerea de investitori în Râmnicu Vâlcea. „Am în vedere crearea unui parc industrial care să fie amplasat pe Platforma Chimică. Aici este o zonă industrială, are toate utilitățile necesare realizării unei activități economice, este punct de priză pentru Transgaz, există apă industraială, există stație de epurare industrială, există apă potabilă, există canalizare”, a declarat Cristian Jianu într-un clip video pe un site de socializare.

Cristian Jianu mai spune că dezvoltarea municipiului Râmnicu Vâlcea are la bază o reindustrializare adaptată însă tehnologiei şi ştiinţei din vremurile noastre. „Salariile bune sau competitive apar atunci când există pe piaţa muncii mai multe companii cu profile similare care fac produse căutate pe piaţă, de înaltă tehnologie cu costuri de muncă reduse. Un salariu bun, mare, se câştigă în companiile flexibile adaptabile cererii pe piaţă, firme care lucrează cu noile tehnologii şi care consumă mai puţină materie primă. Nu mai putem vorbi de o industrializare ca în anii 70-80, cu mari combinate poluante. Lucrurile au evoluat, acolo unde avem o platformă industrială, unde au activat 4-5 agenţi economici mari, pot să opereze pe viitor peste 50 de agenţi economici cu un număr mediu de angajaţi dar cu salarii decente. Oraşul poate prospera dacă nu e unul mono-industrial, ci multifuncţional. Asta este politica noastră, pentru a promova resursele umane pe care le avem, suntem un oraş de 120.000 de locuitori iar dacă adaugăm localităţile vecine putem ajunge undeva spre 200.000, deci forţă de muncă este”, menționează candidatul PMP, Cristian Jianu.

În fine, inginerul Cristian Jianu (fost director la SC Apavil SA) a mai afirmat: „Vreau să fiu votat de oameni care-și doresc altceva. Nu pot să spun care-și doresc ceva pentru că acum Râmnicu Vâlcea nu este nimic așa cum cred unii. Dar eu văd orașul altfel, îi prevăd șanse de dezvoltare și vreau să aduc altceva râmnicenilor decât este acum. Schimbarea departamentului destinat pentru accesarea Fondurilor Europene din primărie este necesar. Nu zic că acești oameni nu au muncit sau nu sunt pregătiți, dar au lucrat haotic, au accesat ce s-a putut și când s-a putut. De aceea acum Râmnicu Vâlcea a luat în total 38 de milioane de euro de la Uniunea Europeană și Oradea a accesat 280 milioane de euro”.

106894733_184391849708302_5584379166682593122_o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe