Sparle si soparle, 13.02.2020

miercuri, 12 februarie 2020
  • Circulă zvonuri prin județ, cum că se pregătește un transfer surpriză pe scena politică din Vâlcea: deputatul Dumitru Lovin va pleca de la ALDE și va lua calea... Partidului Pro România - Filiala Vâlcea, unde se aude că țintește postul de președinte. Tocmai de aceea, și pentru a alunga orice umbră de îndoială, Delegația Permanentă a Pro România (la care au participat reprezentanți din peste 50 de organizații locale) a decis în data de 9 februarie cu UNANIMITATE de voturi să nu-l primească în rândurile sale pe deputatul Lovin. Oricum, conform unor surse din partidul lui „Trădiceanu”, și la ALDE Vâlcea zilele îi sunt numărate lui Dumitru Lovin, astfel că acesta se poate ocupa în viitorul apropiat de... plimbatul nepoților prin parc sau de jucat table cu amicii pensionari.

 

  • Urmare aprobării planului de reorganizare al societății CET Govora, Consiliul Județean nu a evaluat creanțele la data de 31.12.2018 și nu a înregistrat în contabilitate ajustările pentru deprecierea creanțelor în valoare totală de 3,7 milioane de euro, conform concluziilor Curții de Conturi. De asemenea, nu au fost calculate și nu au fost înregistrate în contabilitate majorări de întârziere în sumă totală de 80.000 euro aferente redevenței datorate de CET Govora și neîncasată la termen, pentru perioada ulterioară datei deschiderii procedurii de insolvență (06.2016 - 03.2019) având în vedere că în data de 18.07.2018 a fost confirmat și aprobat planul de reorganizare al societății. În ultimii 3 ani de activitate compartimentul de audit public intern al CJ Vâlcea nu a realizat nici o misiune de audit asupra activității proprii a consiliului județean, deși au fost incluse inițial în programul de activitate, toate acțiunile efectuate au vizat numai auditarea entităților subordonate. Presedintele Constantin Radulescu ar trebui urgent sa-i traga de urechi pe functionarii din CJ pentru neregulile descoperite de Curtea de Conturi!

 

  • Zilele trecute, primul ministru Orban a semnat o decizie, prin care Marius Silvian Dan, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea, este numit temporar, prin detaşare, în funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, pentru o perioadă de 6 luni. Din declarația de avere, aflăm că acesta deține două terenuri în județul Olt în suprafață de peste 46.000 mp, două case de locuit și un apartament (toate în județul Olt), trei autoturisme, iar în anul 2018 sa încasat circa 330 milioane de lei vechi de la DJTS Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe