|luni, martie 8, 2021
  • Follow Us!

Gaz Networks Irlanda, contract cu Virginia International Logistics pentru a dezvolta o stație de gaze naturale comprimate (CNG) 

CNG Irlanda

 

Gas Networks Irlanda a convenit un acord cu Virginia International Logistics pentru a dezvolta o stație de gaze naturale comprimate (CNG) la sediile sale din Virginia, în Co Cavan.

Gas Networks vor instala, întreține și opera echipamentul CNG. Construcția proiectului va începe în vara anului viitor și este de așteptat să fie operațională până la sfârșitul anului 2020.

Gaz Networks Irlanda a declarat că CNG este o alternativă dovedită la motorină sau benzină și reduce costurile de transport cu până la 25% și emisiile de carbon cu peste o cincime. Acesta a menționat că, în timp ce vehiculele grele (HGV) și autobuzele reprezintă doar 4% din vehiculele de pe drumurile irlandeze, ele reprezintă 30% din toate emisiile din sectorul transportului rutier.

Virginia International Logistics are o flotă de 120 de camioane, inclusiv vehicule CNG și peste 400 de remorci. Acesta operează la temperatură controlată transporturi de marfă uscată și lichide vrac, deținând containere pentru toate sectoarele, incluzând produse alimentare, electronice, farmaceutice, cât și mărfuri periculoase ADR.

“Ca parte a politicii de logistică verde a companiei, introducerea vehiculelor cu combustibil CNG este unul dintre modurile în care Virginia International Logistics își poate reduce amprenta de carbon”, a declarat Eamon Cole, director la Virginia International Logistics.

“Cererea clienților pentru combustibili alternativi este de asemenea în creștere, întrucât companiile se concentrează și mai mult pe existența unui lanț de aprovizionare cu emisii de carbon reduse”, a adăugat el.

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/gas-networks-ireland-in-new-cng-deal-with-virginia-international-logistics/

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Leave a Response